Magazin

Enis Mehić skočio s kruzera, roditeljima saopćene “sumnjive informacije”

Napisao H. H.

Porodici je rečeno da je Mahić skočio svojom voljom, zbog čega policijska istraga nije ni provedena

Pljevljanin Enis Mahić (26) skočio je 24. januara sa kruzera “Majesty of the seas” američke kompanije “Royal Caribbean” iz Majamija, na kojem je bio zaposlen. Nakon 24 sata potraga za njim je obustavljena, jer, kako je ustanovila komisija tamošnjih vlasti, nije moguće da neko bude živ u okeanu nakon toliko vremena.Američki mediji pisali su da je potragu pokrenula obalska straža i da su aktivno tražili mladića, ali bezuspješno. Kako su javili, straža je dobila poziv od posade broda da je mladić skočio sa palube. Kruzer je u trenutku nestanka Mahića bio na Bahamima, u glavnom gradu Nasau i otoku Koko Kej.

Porodici je rečeno da je Mahić skočio svojom voljom, zbog čega policijska istraga nije ni provedena.

– Uglavnom su nam svi dali zatvorene informacije. Stupili smo u kontakt s kapetanom broda i njegovim kolegama. Svi uglavnom kažu da ništa nisu vidjeli niti čuli. Tokom istrage nisu uzete izjave svjedoka. Oni su sami ustanovili da je uradio to svojom voljom i to je to što se tiče njih. Jedino ko može pokrenuti i da putem Crnogorske ambasade kontaktira tamošnje vlasti i organiziraju makar još jednom potragu za njim je Ministarstvo vanjskih poslova u Crnoj Gori – rekli su iz porodice Mahić za portal CdM.

Oni su istakli da ne gube nadu i da će makar biti pronađeno tijelo.

– Nema nikakvog razloga da bi Enis sam skočio sa palube. Na tom brodu je fino zarađivao i nije imao nikakvih problema – navodi porodica.

Portal CdM prenosi da je kontaktirao Ministarstvo, iz kojeg im je rečeno da su upoznati sa slučajem i da će informacije dobiti uskoro.

Komentari

komentara