Magazin

Nova promjena vremena: Jake grmljavine tokom poslijepodneva obaraju temperature

Napisao H. H.

U Bosni i Hercegovini će danas prijepodne biti malo do umjereno oblačno vrijeme. U drugoj polovini dana očekuje se naoblačenje sa kišom i pljuskovima. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina.

Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 19 i 25 stepeni Celzijusa.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom i pljuskovima. Uz kišu moguća je i grmljavina. Vjetar umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18, na jugu do 23 stepena Celzijusa.

U utorak u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20, na jugu do 23 stepena Celzijusa.

U srijedu umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutranjim satima sa kišom u Hercegovini. Tokom dana, u većem djelu zemlji sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjeren južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 21, na jugu do 25 stepeni Celzijusa, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Komentari

komentara