Magazin

“Ja sam svoje suze već potrošila, a bilo bi mnogo lakše da sam mogla da plačem…” Potresna ispovijest Marine Tucaković o smrti sina, bolesti i borbi za život

Napisao H. H.

– Ja sam znala da sam bolesna. Znala sam – to je to, nema šta. I onda sam otišla tamo i…uklopila sam se. Živ se čovek na sve navikne – ispričala je Marina

Marina Tucaković se pre nekoliko godina suočila sa najtežim bolom, kada joj je preminuo sin Miloš koji je tada imao samo 24 godine, a pre nekoliko meseci suočila se sa još jednom teškom životnom bitkom, kada je saznala da ima rak dojke. Iz svega toga izašla je kao pravi borac i nikada nije imala problem da javno, i pre svega hrabro priča o svemu. Svoju životnu ispovest podelila je sa gledaocima makedonske televizije 1 TV, piše “Telegraf“.

Marinina karijera traje duže od četrdeset godina, a ne samo da je najpoznatiji i najuspešniji tekstopisac u Srbiji, već i u regionu. Osim što je otkrila gde pronalazi inspiraciju i kako nastaju njeni hitovi, Marina je progovorila i o teškom periodu koji je, srećom i Božjom voljom, iza nje.

O smrti sina Miloša

– Ne postoji ništa strašnije od toga. Nema tu neke priče… Jednostavno, desilo se to što se desilo. On je imao nekih problema sa narkoticima, i baš kad se sredio, posle jedno 4-5 godina, on se jedno jutro nije probudio. I ja sam ga našla. Strašno. Ušla sam u njegovu sobu i zatekla to što sam zatekla. Imao je 24 godine. 1. decembra će biti 10 godina kako se to dogodilo. Interesantno, uvek sam imala strah da će nešto da mu se dogodi. Uvek imate strah za osobe koje volite, ali on je tu noć bio toliko veseo, mi smo se toliko smejali. Nisam mogla da imam nikakav loš predosećaj, koliko sam ih imala ranije iz strahova. I, eto, baš se dogodilo to čemu se tada sigurno nisam nadala. Nisam to očekivala.

– Trebalo je tog dana da idem u žiri za tu emisiju. To je trenutak ludila i trezvenosti. Samo sam napisala: “Ja ne mogu da dođem u emisiju, izvinite, meni je sin upravo umro”… Bila sam profesionalna prema tim ljudima, da me ne čekaju. A onda je to bio haos. Ja sam verovatno te suze nekako potrošila na ranije sekiracije u vezi sa decom i u vezi sa mužem, tako da sam nekako otplakala to mnogo pre nego što se desilo. Ali možda bi mi bilo mnogo lakše da sam mogla da plačem. Ovako sve to negde još uvek krijem u sebi i borim se nešto protiv tih suza, ali možda bi bilo dobro da ih…onako…pustim jednom – rekla je Marina, koja nije želela da dobije rezultate obdukcije.

– Nisam htela. Šta mi to znači? Da li je to bilo srce, da li je nešto uzeo… Isto je. Je l’ tako? Ne želim da znam. Niti je to bitno – rekla je Marina, koja i dalje traži odgovore i smatra da je ona ta koja je pogrešila.

– Uvek se čovek pita gde je pogrešio. Uvek. Bar ja. Odgovor je jedino to da sam ih ja volela na način koji nije bio dobar. Uvek negde na sebe svaljujem. Ne znam… Ako je ko bio uz tu decu, pogotovo uz Miloša u tim trenucima, to sam bila ja. Ali, eto, neke stvari se jednostavno dese, nema pravila u životu. Da li je čovek dobar ili loš, nema pravila.

Nakon Miloševe smrti, Marina nije radila nekoliko meseci, imala je podršku ljudi oko nje, a zatim ju je muzika, kako kaže, ponovo vratila u život. Prvi tekst koji je napisala posle smrti sina bila je pesma za Daru Bubamaru “Mami, mami”, koja je odmah postala veliki hit.

– Ja sam morala da radim. Bilo je ili ću biti ili neću biti.

Kompletno Marinino gostovanje na makedonskoj televiziji pogledajte u nastavku:

Komentari

komentara