Magazin

‘NA KRAJU MJESECA SMO BLIZU TOGA DA DIJELIMO DVA ČEHNA BIJELOG LUKA’: ŽELJKO JOKSIMOVIĆ PROGOVORIO O ZARADI

Napisao H. H.

Iako rijetko govori o detaljima iz privatnog života, popularni muzičar Željko Joksimović osvrnuo se na zaradu i način na koji usmjerava najstariju kćerku Minu kada je riječ o toj temi.

– Trenutno kod nas u državi nije vrlina zaraditi. Čim neko nešto zaradi, to se ne smatra vrlinom. Kako možete da zamjerite nekom poduzetniku, kompozitoru ili bilo kojoj individui na svijetu koja radi 15 sati dnevno, ako zarađuje? Pusti ga da zaradi, jer on čovjek radi. Ne, kod nas to nije vrlina. Kod nas je to početak ili granica gdje počinje lopovluk, a prestaje sve ostalo – rekao je Željko, a zatim nastavio:

– Mene nije sramota da kažem Mini: “Zaradi, i daj što je više moguće sebe, odnosno troši sebe”. Moja branša je takva da ko zna, može jako dobro da zaradi i to nije tajna. Ali Jovana i ja smo na kraju svakog mjeseca jedan par koji je jako blizu toga da dijelimo dva čehna bijelog luka. Toliko radimo, ali isto tako imamo velike troškove. Nije grijeh raditi, ali isto tako ni dati za sve te troškove. Savjetujem kćerku da zarađuje i troši, a ne samo da troši. Uvijek joj govorim da se snađe kako da zaradi da bi imala da troši – zaključio je pjevač i svojim odgovorom mnoge iznenadio, piše “Hayat“.

Komentari

komentara