Magazin

STRANA KOJU JAVNOST NE VIDI Mještani sela Dragane Mirković otkrili oko čega pjevačica NE ŽELI da pomogne roditeljima

Napisao A. K.

U Kasidolu kažu da je pevačica pre supruga Tonija imala veliku ljubav u selu i otkrivaju kako je počela da peva, kako se ponaša sada kada dođe i da li se uobrazila.

Kada se pre 50 godina rodila muzička zvezda Dragana Mirković, niko nije mogao ni da nasluti da će selo Kasidol postati toliko popularno u Srbiji zbog pevačice. Dragana godinama živi u Beču, udata je za jednog od najbogatijih ljudi i zato smo odlučili da proverimo da li su je slava i novac promenili. Zaputili smo se u ovo mestašce nadomak Požarevca, gde žive njeni roditelji.

Po rečima meštana, Luče iz Kasidola svoje rodno mesto posletila je poslednji put tokom leta, kada je dala određenu svotu novca za pravljenje terena za fudbal. Pored terena nalazi se stara Osnovna škola „Božidar Dimitrijević Kozica“ u koju je išla pevačica, a koja danas broji svega četiri đaka. U veoma lošem je stanju, učenici se greju uz pomoć starih peći, ali svakodevno dolaze na nastavu. Tu je školske dane provela i Dragana, koja je bila vukovac. U centru naselja nalazi se prodavnica, gde nam je prodavačica rekla da viđa Draganu, te da joj je mušterija svaki put kada poseti roditelje.

– Peške dolazi u prodavnicu, kupuje ono što joj treba od osnovnih namirnica. Uvek ima šminku na licu, ali dođe i u papučama i helankama da kupi šta joj treba. Svima koji žele da se slikaju sa njom ona izlazi u susret – rekla nam je Marija iz prodavnice.

Maloletna pevala po svadbama

Nedaleko od kuće u kojoj je rođena Dragana sreli smo Ljubišu, sa kojim je Dragana imala svoje prve nastupe:

– Moja žena je nju odnegovala, kao mala je bila u gipsanom koritu posle porođaja jer je imala problema sa karlicom. Posle toga mi smo postali prijatelji. Kao dete je pevala na priredbama. Pevala je sa mnom na tezgama dok je bila klinka, i po svadbama po selu. To je bilo odmah posle osnovne škole – rekao nam je muzičar Ljubiša Petrović, poznatiji kao Gregi.

S druge strane, jedna od meštanki nam je otkrila da je Dragana imala veliku ljubav u selu:

– Imala je dečka dok je bila ovde u selu, kao svaka tinejdžerka kada je uhvate bubice. Pomaže roditeljima kad dođe, mada nikada nije otišla na njivu sa njima, već samo te neke osnovne stvari im pomogne – kaže Zorica Pejčić. Požarevčani viđaju i Draganinog supruga Tonija, kako kažu, u selo dođe sa besnim kolima, dok njihovu decu nisu dugo videli.

Nema je na spisku donatora

Tokom ove godine meštani su pokrenuli inicijativu da se podigne spomenik palim borcima u Prvom svetskom ratu. Na oglasnoj tabli u blizini prodavnice nalazi se spisak gde stoji koliko je svako od stanovnika Kasidola učestvovao u izgradnji. Na tabli nema Draganinog imena. Većina meštana je dala oko pet hiljada dinara, mada ima i onih koji su odrešili kesu za sto evra. Među njima nisu Mirkovići.

Izvor: Blic

Komentari

komentara