Magazin

KO JE POBJEDNIK ZVEZDA GRANDA? Sve o dečku koji ranije nije uspio da se probije u ovom takmičenju!

Napisao H. H.

Anid Ćušić bio je miljenik djevojčica koje su pratile ovogodišnje “Zvezde Granda”, o čemu govori velika popularnost 20-godišnjeg mladića iz Mostara na društvenim mrežama. Anid je pobjednik ovogodišnjeg takmičenja “Zvezde Granda”, a najviše glasova dobio je od SMS publike.

– Osjećaj je izvanredan. Nisam još uvijek svjestan pobjede. Ovo je samo početak i odskočna daska da nastavim dalje da se borim. Da snimim svoju prvu pjesmu i napravim uspješnu karijeru. Marija je potrčala prva u zagrljaj i to je osoba koju izuzetno cijenim – kaže Anid.

Osim Instagrama i Fejsbuka, Anid može da se pohvali i velikim brojem pregleda na obradama popularnih pjesama na svom YouTube kanalu, gdje je moguće pronaći preko 80 video kavera. I pored mladih godina, Ćušić pokazuje ozbiljnu posvećenost muzici, te tako iza sebe ima završenu osnovnu i srednju muzičku školu, na odsijeku za klavir i harmoniku, piše “Blic“.

– Voli da pjeva i svira. To je jedino što zna – našalio se jednom prilikom stric koji ga je podržavao u bekstejdžu “Zvezda Granda” iz kruga u krug.

Iako je u ovoj sezoni bez problema došao do finala, Anid je neslavno prošao u ranijim pokušajima da se probije u istom takmičenju.

Konstantni nastupi širom Bosne i Hercegovine, sa bendom u kom je ranije svirao klavijature a sada je samo glavni vokal, očigledno su urodili plodom, tako da je Ćušić znatno napredovao kada je o pjevanju riječ u protekle dvije godine.

Komentari

komentara