Magazin

Nema boljeg prijatelja od majke – svako bi ovo trebao pročitati

Napisao H. H.

Majka, kako objasniti taj izraz sa jednom riječi, svi se to pitaju. Jedan dan svi shvate kako je majka jedan jedini iskren prijatelj kojeg imamo u našem životu, kada je sve laž, onda je majka istina.

Majak je žena koja oprašta i grli svoju djecu bez obzira na to da li je ona bila kriva, ona im oprašta i grli ih bez obzira na to da li oni napravili neku veliku grešku, uči ih šta treba i pruža im ljubav.

Kažu kako majke mogu da osjete neke stvari kada sa njihovom djecom nešto nije uredu, a to je taj osjećaj koji se ne može objasniti. Majka je jedno jedino biće koje će da svoje srce pokloni svojoj djeci u potpunosti i da ih voli cijelom dušom i tijelom, što će svi jedan dan shvatiti.

Majka je osoba koja za svojoj mladosti ne žali, a ona ne žali za toliko neprospavanih noći, niti ju je briga za taj silni umor kada su u pitanju njena djeca. Ona cijeli život daje, a ništa ne traži.

Majka živi da vidi osmijeh svoje djece i da vidi radost od njenih voljenih, a to joj je sve što je bitno. Nema te materijalne stvari koja može da usreći majku kao njena djeca.

Voljeti ju i poštovati, te joj pomoći je jedina stvar koju ona zahtjeva u svome životu. Dođe jedan dan kada ona ode putem sa kojim svi moraju poći, a tada ona bude vječno u srcu djeteta kao što je dijete bilo u njenom cijeli život, a zato cijeni momente koje provedeš sa njom.

Komentari

komentara