Magazin

Sestra JELENE MARJANOVIĆ strahuje za život: “Prijete mi UBISTVOM!”

Napisao H. H.

“Nepoznati muškarac zvao me je preksinoć preko Vibera i rekao mi da mi porodica Zorana Marjanovića radi o glavi i da ću proći kao moja sestra Jelena. Taj poziv me prestravio, sve ću prijaviti policiji i tražiću zaštitu”, kaže Teodora Krsmanović, sestra od strica srbijanske pjevačice Jelene Marjanović, koja je ubijena kod nasipa u Borči 2. aprila 2016. godine.

Glavnoosumnjičeni za taj zločin je Jelenin muž Zoran Marjanović, koji se nalazi u pritvoru od hapšenja 15. septembra 2017. godine.

Zloupotrebljen Facebook profil

Teodora kaže da je uznemirujući poziv preko Vibera dobila u noći između subote i nedjelje.

“Nepoznati muškarac me je zvao sa nepoznatog broja, djelovao mi je kao da je iz inostranstva. Kazao mi je da ima pouzdane informacije da je porodica Marjanović od podizanja optužnice protiv Zorana dva puta planirala moje ubistvo. Cilj im je, navodno, da se pokaže da je i Jelenu i mene ubio neki manijak, koji je još na slobodi, a ne Zoran, koji je u pritvoru. Prema tvrdnji tog čovjeka, time su željeli da naprave alibi za Zorana i da ga izvuku iz zatvora“, kazala je Teodora, piše “Informer“…

Ona dodaje da će tražiti zaštitu od srbijanske policije, jer od tog poziva ne može da spava od straha.

“Živim sama sa cimerkom u Kragujevcu, gdje studiram, i vjerujte da mi nije nimalo svejedno. Planiram sve da prijavim policiji, a do tada neću izlaziti iz kuće, jer se plašim. Od kada sam dobila tu dojavu, ne mogu da spavam, trzam se na svaki šum, plašim se da će neko doći i ubiti me kao moju Jelenu“, navela je Teodora.

Ona je, inače, dobijala bizarne poruke i na Facebookku, i to sa Jeleninog profila samo nekoliko dana nakon što je pjevačica svirepo ubijena!

Prva poruka sa Jeleninog Facebook profila stigla je Teodori

11. aprila 2016. godine, devet dana nakon zločina. Još uvijek nepoznata osoba ušla je u Jelenin profil, za koji je morala da zna šifru, i upitala Teodoru: “Ćao. Kako si, draga?” Šokirana Teodora pitala je tu osobu. “Ko je to?”, a dobila je odgovor: “Pa znaš”.

Teodora je u strahu prekinula komunikaciju, ali neko ju je sa Jeleninog profila ponovo kontaktirao dvadesetak dana kasnije, 1. maja 2016. Upitao ju je: “Šta radiš?”, a Teodora je odgovorila: “Piši mi sa svog profila, pa ću možda da ti odgovorim.”

Do danas, skoro dvije godine kasnije, nije razjašnjeno ko je i kako ulazio na Jelenin Fqcebook profil i zašto je plašio Teodoru.

Podsjećanja radi, Teodora je u početku imala status oštećene u slučaju koji se vodi protiv njenog zeta Zorana. Međutim, taj status joj je ukinut prije nego što je saslušana u Višem javnom tužilaštvu kao prvi svjedok u postupku protiv Marjanovića.

Prijeti mu 40 godina

Nenad Šipka iz Centra za forenzička istraživanja Srbije, kog je Jelenina porodica Krsmanović angažovala da pomogne u istrazi ubistva, zabrinut je za Teodoru i njenu sigurnost.

“Ona nas je juče (nedjelja) obavijestila da ju je neko preko Vibera upozorio da pripazi na svoj život. Nakon konsultacije sa našim saradnikom, penzionisanim pukovnikom policije Nedžmedinom Mehmetajem, obavijestili smo je da odmah obavjesti MUP na broj 192, jer jedino policija ima mogućnost i resurse da procijeni njenu sigurnost situaciju i primjeni adekvatne mjere“, kazao je Šipka.

Podjsetimo, Jelenin leš je pronađen 3. aprila 2016. u kanalu kod nasipa u Borči, a utvrđeno je da je ubijena dan ranije, na tom istom mjestu. Jelenin muž Zoran je od početka bio sumnjiv policajcima, ali je uhapšen tek 15. septembra 2017., nakon 17 mjeseci istrage. Protiv njega je podignuta optužnica za teško ubistvo, za šta mu prijeti do 40 godina robije.

Zoran joj rekao da će još neko biti ubijen

Teodora Krsmanović kaže da ju je upozoravajući poziv preko Vibera odmah podsjetio na jedan susret sa Zoranom Marjanovićem u martu 2017, šest mjeseci prije nego što je uhapšen za Jelenino ubistvo.

“U to vrijeme u medijima se pojavila informacija da je pored Jelenine spomen-ploče na mjestu ubistva u Borči pronađen neki kolac. Ja sam tada došla u Beograd da vidim Zoranovu i Jeleninu kćerku Janu i sjedila sam sa njim u igraonici dok se Jana igrala. Vidjevši vijest o kolcu, Zoran je prokomentarisao: “Ovo je znak da će još neko od Jelenine porodice biti ubijen”. Taj njegov komentar još mi odzvanja u ušima“, kaže Teodora.

Komentari

komentara