Magazin

“Ja sam novinarka, kćerka demobilisanog borca”

Napisao H. H.

Nekoliko dana unazad pratim proteste siromašnih, iznemoglih, razočaranih i očajnih očeva, braće, djedova, heroja… Mogla bih njihove identitete nabrajati da ni na papir ne može stati, ali neću, ne mogu jer danas nije dan namijenjen tome. Danas su oni koji bi nas trebali štiti pretukli očeve, što su nam slobodu obezbijedili.

Znam da će mi mnogi zamjeriti jer novinarka sam i ne smijem uzimati stranu, ama bolan ja sam novinarka koja štiti svoj narod, volim svoju domovinu i mrzim izdajice, prenosi “Salines“.

Ja sam Anisa Mahmutović, novinarka, kćerka demobilisanog borca ARBiH, moj otac je svoj život uništio za slobodu ove zemlje. Noćima nije spavao, traume i danas preživljava, sakupljao je djelove tijela svojih najbližih. Spavao na minusu, u mezarju, po šumama, gladovao i bos hodao, da bi ih Vi izdajice, poltroni politički danas pretukli.

Nemojte zaboraviti da Vas polovina tu nije zbog zasluga, nego stranačke pripadnosti.

Zamjere mi što pišem, kažu, šuti, radiš, dobro je. Ne mogu bolan spavat, znajući da ima još klinaca koji nemaju ni osnovne uslove za život.

Imam danas pravo da dignem svoj glas jer moj otac je “Lav iz Teočaka”, a zasluge njegovih saboraca i njega su pokupili podrumaši, izdajnici, politički podobne ulizice i njihova elita.

Imam pravo jer sam se školovala od njegovih dnevnica, jer znam šta znači u ovoj zemlji biti dijete onog koji nije nigdje dospio i koga niko nije priznao. Imam pravo jer znam kako izgledaju njegove noćne more, imam pravo u ime svih mojih vršnjaka koji nemaju priliku da se javno obrate. Imam pravo jer sam vidjela razočarenje na njegovom licu svaki put kad bi podrumaši bili nagrađeni, a njega ponižavali.

Uzeli ste im zdravlje, miran život, egzistenciju kao nagradu za slobodu koju su vam dali i šutili su, ali da ih bijete? Danas mi nećemo da šutimo jer naše očeve, VI nećete da bijete.

Danas, u ime svih propuštenih ekskurzija, studentskih dana i one marke za školu, ne mogu da ih gledam kako ih moji vršnjaci biju.

Kako ih jedan Novalić i Bukvarević gaze. Ko ste Vi? Jel Vas stid ministre njihove šutnje 22 godine? Ministre Bukvareviću, bili su bolji borci od tebe, danas su veće ljudine od tebe, s kojim obrazom, srcem šalješ djecu na njih?

Piše: Anisa Mahmutović

Komentari

komentara