Magazin

Svi smo ga voljeli, završio u paklu droge, a potresni detalji iz njegovog života još dok je bio dječak će vam natjerati suze na oči!

Napisao A. K.

Mekoli Kalkin, glavna zvijezda filma “Sam u kući“ ima tešku životnu priču. Otac ga je maltretirao te je pohlepno kontrolisao i trošio novac koji je njegov sin zaradio, a onda je nesretni dječak na kraju završio u paklu droge i danas ne liči na sebe.

Otac Mekoli Kalkina je rođen u Njujorku, bio je novinar, a majka spisateljica. Kao tinejdžer radio je na Brodveju u produkciji pa je upoznao velike zvijezde poput Ričarda Bartona, Antonija Kvina i drugih.

 

Od malena je učio balet, a tu ljubav prenio je i na sina Mekoli Kalkina. I Kit je imao braću i sestre koji su, takođe, bili u svijetu šoubiznisa, a menadžerka im je bila Majka Maria Etel. On je želio da tu porodičnu tradiciju nastavi i sa svojom djecom.

 

Međutim, sudbina se poigrala sa njim. Njegova prva kćerka Dženifer umrla je u tridesetoj godini prije 17 godina od predoziranja. Kćerku Dakotu je 2008. pregazio auto. Ipak, on i pored teških trenutaka nije odustajao od svog sna. Čak četvoro ostale djece je uveo u svijet šoubiznisa, a Mekoli Kalkin je bio najuspješniji.

 

Svjetsku slavu donijeli su mu filmovi “Sam u kući“, “Riči Rič“, a zaigrao je i u spotu Majkl Džeksona za pjesmu “Black and White“. Kada je napunio deset godina postao je milioner. Pisalo se da je njegova porodica skladna i uspješna, ali to je bilo daleko od istine.

 

Naime, otac ga je maltretirao i pohlepno ga je kontrolisao i trošio je sav njegov novac. Kada je rekao da ne želi da glumi, on ga je prisiljavao da to ipak nastavi. Ipak, sa 14 godina Mekoli je objavio da se povlači iz glume, a u porodici su tada počele svađe zbog čega je njegov otac napustio porodicu.

 

“On voli da kontroliše, igrao je igrice kako bi me uvijek smjestio na svoje mjesto“, rekao je Kalkin koji tvrdi da ga otac nije tukao, ali da ga je psihički zlostavljao.

 

U tom trenutku njegova majka Patricija ga je optužila za zlostavljanje i alkoholizam i počela je borba za starateljstvo nad Kalkinom s obzirom na to da je dječakovo bogatstvo procijenjeno na 11 miliona.

 

Kako je njegova majka potrošila milione na sudstvo, porodica je čak živjela i na rubu egzistencije. Mekoli Kalkin je na kraju svoje bogatstvo uspio da sačuva od roditelja zbog čega se posvađao sa oboje.

 

On od tada ne razgovara sa svojim ocem koji je prije tri godine pretrpio težak moždani udar.

 

A posljednjih godina Kalkin šokira svojim izdanjem. Bio je ovisnik o heroinu, a 2013. je navodno pretjerao sa heroinom i lijekovima, a prijatelji su ga našli dok nije bilo prekasno.

 

Mnogi kažu da je za to kriva njegova porodica i otac čija su djela ostavila traga na dječakovoj duši.

 

On sada tvrdi da je droga njegova prošlost, a čime se bavi – ni sam nema konkretan odgovor.

 

“Radim sve i svašta, ali sam besposličar. Moglo bi se reći da sam već u penziji ali mogu sebi da priuštim iz dana u dan“, kaže Mekoli Kalkin.

(24sata.hr)

Komentari

komentara