Magazin

Kakvo vrijeme nas očekuje za Novu godinu? Mnogi će biti tužni!

Napisao H. H.

Meteorlozi sutra najavljaju pretežno oblačno vrijeme sa susnježicom ili snijegom prijepodne koji će oslabiti tokom dana. Ipak, u Novu godinu ući ćemo bez snježnih padavina, a na radost onih koju će najluđu noć provesti na otvorenom vrijeme će biti suho i umjereno oblačno.

U subotu će preovladavati pretežno vedro vrijeme prijepodne, dok će od sredine dana naoblačenje sa zapada zahvatiti cijelu zemlju. Jutarnja temperatura zraka kretat će se većinom između minus 8 i minus 3 stepena celzija, dok će najviša dnevna temperatura zraka biti između 1 i 7, na jugu zemlje do 10 stepeni.

Posljednjeg dana ove godine u BiH će se jutarnja temperatura zraka kretati između minus pet i nula stepeni, dok će najviša dnevna temperatura zraka biti između 5 i 10 stepeni. Ipak, utoplite se kako vam hladnoća ne bi pokvarila provod.

Prvog dana 2018. godine preovladavat će umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne će padati kiša u južnim i jugozapadnim dijelovima, a poslije podne padavine se očekuju i u ostalim područjima. U višim područjima kiša će postupno prelaziti u susnježicu i snijeg. Jutarnja temperatura zraka kretat će se između minus 2 i 3, dok će najviša dnevna temperatura iznositi između 6 i 12 stepeni.

U prvoj sedmici naredne godine meteorolozi prognoziraju nestabilno vrijeme sa kišom u većem dijelu zemlje. Snijeg je moguć prvo u zapadnim a zatim i u ostalim područjima Bosne. Od 4. januara očekuje se stabilizacija vremenskih prilika i više sunčanih intervala.

ekskluziva.ba

Komentari

komentara