Magazin

Imala sam brata heroja… Duša će me boljeti uvijek: Poruka sestre Irhana Foče uz bijele ruže u Miljacki

Napisao H. H.

Među prisutnima je bila i Irhanova sestra Irma Adžamija, koja je u uzjavi za N1 poručila kako svi oni koji su ga poznavali trebaju čuvati sreću zbog toga

Današnjem okupljanju i odavanju počasti hrabrom sugrađaninu Irhanu Nanetu Foči, koje je održano u 12 sati u sarajevskom naselju Malta, prisustvovali su članovi porodice, prijatelji i kolege, ali i brojni građani Sarajeva koji Irhana nisu poznavali, a željeli su skazati poštovanje mladiću koji je izgubio život spašavajući prijatelja.

Među prisutnima je bila i Irhanova sestra Irma Adžamija, koja je u uzjavi zaN1 poručila kako svi oni koji su ga poznavali trebaju čuvati sreću zbog toga.

– Imala sam brata heroja koji će mi ostati uvijek najbolji brat na svijetu. Moj saborac, heroj, desna ruka. Šta da vam kažem, bio i ostao najbolji i ostaće najbolji, ne samo meni – nego cijelom svijetu. Duša će me boljeti uvijek i ostaću pribrana radi njega jer mi je uvijek branio – nemoj seko plakati, biće dobro. Uvijek mi je brisao suze, uvijek bio tu – sad je gore, rekla je Irma.

Današnje okupljanje na mjestu stradanja i bacanje bijelih ruža u rijeku Miljacku ispod mosta gdje su Aldin Mulić i Irhan Fočo posljednji put viđeni, organizovala je grupa građana potpisana kao “Nanetove komšije”.

Potraga za nestalim Aldinom Mulićem (28) nastavljena je i danas, ali još uvijek bez rezultata.                                                           depo.ba

Komentari

komentara