Magazin

Danas nastavak potrage za nestalim Mulićem: Najavljeno podizanje brane na Bentbaši

Napisao H. H.

Bit će pretraživano korito rijeke Miljacke u dužini od 11 kilometara, počevši od mjesta gdje je mladić upao u rijeku na Dolac-Malti, rekla je Kovač

U Sarajevu će danas biti nastavljena potraga za tijelom Aldina Mulića (28) koji je prije trinaest dana upao u Miljacku na Dolac-Malti od kada mu se gubi svaki trag.

 

S obzirom da se smanjio vodostaj Miljacke, planirano je da u deset sati bude podignuta brana na Bentbaši što će značajno olakšati akciju potrage.

 

Kako je za portal Avaz.ba kazala portparolka Federalne uprave Civilne zaštite (FUCZ) Majda Kovač, definitivna odluka oko podizanja brane bit će poznata danas u 8.30 sati nakon sastanka timova uključenih u potragu.

 

– Bit će pretraživano korito rijeke Miljacke u dužini od 11 kilometara, počevši od mjesta gdje je mladić upao u rijeku na Dolac-Malti – rekla je Kovač.

 

U potragu će osim članova FUCZ-a, biti uključeni i GSS, vatrogasci, policija, volonteri, a bit će prisutni i članovi porodice i prijatelji nestalog Mulića.

 

Podsjećamo, Aldin Mulić i Irhan Fočo Nane (24) upali su u rijeku Miljacku u ranim jutarnjim satima 13. decembra. Irhan Fočo, čije je tijelo pronađeno dan poslije u rijeci Bosni kod Visokog, jučer je ukopan na Gradskom groblju Vlakovo.

 

Avaz.ba,

Komentari

komentara