Magazin

OVO JE SVIMA PROMAKLO: Procurile FOTOGRAFIJE nakon što je Praljak popio otrov u Hagu! (FOTO)

Napisao A. K.

Eugen Jakovčić iz Dokumente bio je na izricanju presude Slobodanu Praljku. On je na svom Fejsbuku objavio fotografije koje su nastale pošto se Praljak otrovao. Jakovčić je rekao kako je na sudu vladao potpuni haos, kako je sve bilo paralizirano, a hrvatska ambasadorka je histerisala.

Trudim se da složim utiske jučerašnjeg ICTY dana ali mi baš ne ide. Još uvijek mi ne ide u glavu da se dogodilo to s ispijanjem otrova u trenutku nakon što je Agius izrekao pravosnažnu presudu od 20 godina za Slobodana Praljka. Kolegici koja je u sudnici sjedila do mene rekao sam “reci mi da sanjam“.

 

Haos koji je poslije toga nastao u Tribunalu je nevjerovatan za jednu ovakvu instituciju. Sve službe su bile u potpunoj paralizi. Trebalo im je više od sat vremena da Praljka prebace u 10 minuta udaljenu bolnicu.

 

Hrvatska ambasadorka u Holandiji je histerisala po holu suda tražeći od portparola Tribunala da je hitno odvede predsjednkiku Tribunala, očito nemajući ikakvih saznanja da je predsjednik Agius ujedno i predsjedavajući žalbenog vijeća u predmetu Prlić i dr. i da u trenucima trovanja jednog od osuđenika ima važnijih stvari da obavi“.

(Srbija Danas)

Komentari

komentara