Magazin

Zatražen pritvor: Kršo osumnjičen za spolni odnos s djetetom i oduzimanje djeteta, Zunđa za pomaganje

Napisao H. H.

Tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu zatražio je od sarajevskog Kantonalnog suda da odredi jednomjesečni pritvor Kenanu Krši i Jasminu Zunđi, koji su uhapšeni nakon pronalaska 12-godišnjakinje iz Sarajeva, čija je majka policiji prijavila njen nestanak.

Kako nam je potvrđeno iz Tužilaštva KS, Kršo se sumnjiči da je počinio krivična djela oduzimanje djeteta, kao i spolni odnošaj s djetetom na naročito ponižavajući način, dok se Zunđa tereti za oduzimanje djeteta i pomoć pri oduzimanju djeteta, piše “Faktor“.

Za Kršu je pritvor zatražen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu prikrivanjem dokaza ili utjecajem na svjedoke ili saučesnike, ponoviti krivično djelo, kao i bojazni da bi njegovo puštanje na slobodu moglo rezultirati uznemirenjem javnosti.

Za njegovog pomagača, pritvor je zatražen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Podsjećamo, djevojčica čiji je nestanak policiji prijavila njena majka, pronađena je preksinoć nakon šestodnevne potrage u stanu u ulici Porodice Ribar u Sarajevu.

Policija je pritom uhapsila Kršu i Zunđu, koji su zatečeni u stanu.

Djevojčicina majka je nakon njenog nestanka ustvrdila kako ju je supruga Kenana Krše “vrbovala” da se “uda” za njenog supruga, te da sumnja da su upravo oni odveli negdje njeno dijete.

Kršo je, inače, bio dugogodišnji ovisnik o heroinu i drugim opijatima, te osoba sa debelim kriminalnim dosijeom. U posljednje vrijeme navodno se “okrenuo vjeri”, te je postao poznat kao veliki podržavatelj tzv. Islamske države.

Zunđa je također poznat organima gonjenja u našoj zemlji. Hapšen je i osuđivan zbog poslova s drogom, kao i zbog teških krađa.

Komentari

komentara