Magazin

Cijela Srbija priča o ubijenoj Jeleni 17 mjeseci, a pogledajte na šta liči prostor oko njene spomen ploče! (FOTO)

Napisao A. K.

Brutalno je ubijena. Žena. Majka. Supruga. Kćerka. Život Jelene Krsmanović Marjanović okončan je na najstravičniji način. Nestala je 2. aprila 2016. godine. Nakon što je njeno tijelo nađeno sutradan u kanalu, obdukcija je potvrdila da je Jelena brutalno ubijena sa više od 30 udaraca u glavu.

Njeno tijelo pronađeno je pored kanala, a na njemu je ostalo je malo tragova koji su otkrivali ko bi mogao da bude ubica.

Broj, ali i jačina udaraca koji su nanijeti nesrećnoj ženi od samog početka indicirali su da je riječ o osobi koja je osjećala jak bijes ili mržnju prema nesrećnoj Jeleni.
Inicijalna sumnja nakon što je otpočeta potraga za ubicom, pala je na nekoliko ljudi, a prvi na meti bio je Jelenin suprug Zoran Marjanović. On je prije mjesec dana, nakon duge istrage koja i dalje nije završena, a prema nekim indicijama da je upravo on počinio ovaj gnusni zločin, uhapšen.
I dok Tužilaštvo ima glavnog osumnjičenog, ali ne i optuženog za ovaj zločin, Jelenu ništa neće vratiti. Mala Jana, kćerka koju ima iz braka sa Zoranom, odrasta bez majke.
U znak sjećanja na Jelenu na mjestu na kojem je ubijena podignuta je spomen ploča. Nju su podigli članovi porodice, među kojima i sada već njena pokojna majka Zorica.
Zorica Krsmanović preminula je u oktobru prošle godine dozivajući svoju jedinicu. Spomen ploču, prema riječima mještana, kasnije je obilazio samo njen muž Zoran, koji je sada već više od mjesec dana iza rešetaka.
Ovim povodom obišli smo nasip i mjesto na kojem je Jelena brutalno ubijena.
Tamo smo, daleko od pogleda, zatekli spomen ploču. Dugo smo šetali tražeći ga, a od žbunja koje je obraslo oko njega jedva smo ga uočili.
Sa nasipa gotovo da se ne vidi.
Ipak, kad priđete bliže, ploča je tu. Na njoj, pored Jecine slike, i ispod datuma rođenja i smrti, ugraviran je anđeo i ispod njega notni sistem.
Kako nam je na prvi pogled izgledalo, ovo mjesto rijetko ko obilazi.
Cvijeće, koje je ko zna od kada tu, već se osušilo, a pored spomen ploče stoji samo jedna flaša kisele vode.
Od smrti Zorice Krsmanović, koja je ovo mjesto posjećivala svakodnevno, dio oko spomen ploče je zapušteniji.
Svuda okolo je korov, šiblje i granje, koji je sakrivaju od pogleda svih onih koji od ranije ne znaju da se monstruzni zločin dogodio – upravo ovdje.
(Izvor/Foto: Espreso.rs)

Komentari

komentara