Magazin

EKSKLUZIVNO SVJEDOČENJE! Kuma do detalja opisala POSLJEDNJI DAN JELENINOG ŽIVOTA!

Napisao A. K.

BEOGRAD – Kuma porodice Marjanović Vera Vukomanović i policajac Boris Pucić, koji su saslušani u nastavku istrage protiv Zorana Marjanovića, koji se sumnjiči da je u aprilu prošle godine na nasipu u Crvenki kod Borče ubio suprugu Jelenu, dali su alibi osumnjičenom i potvrdili njegovu odbranu koju je ranije iznio pred zamjenikom tužioca.

Kuma Vukomanović, koja je praktično živjela sa Marjanovićima u Borči, u svom iskazu detaljno je govorila o suboti, 2. aprilu, posljednjem danu u životu pokojne Jelene.

 

– Došla sam to jutro u kuću Marjanovića, oni su mi kao porodica. Zorica je bila budna, svi ostali su spavali. Sjećam se da smo probudile Uroša, jer je tog dana trebalo da polaže vožnju. U međuvremenu je ustao i Vladimir, pa smo on, Zorica i ja pili kafu, a ja sam peglala. Uroš se vratio u 13.10, a znam jer sam slučajno pogledala na sat, bio je srećan jer je položio vožnju. Znam da je ušao u sobu kod oca i pokojne Jelene i da im je rekao da je položio. Tada su i oni ustali, pili smo kafu zajedno i sjećam se da je Jelena rekla da dijete treba da časti, svi su mu dali pare i Uroš je otišao u kafić da časti društvo – ispričala je Vera Vukomanović.

 

Ubrzo potom, Jelena, Zoran i Jana spremili su se i izašli da prošetaju Janu i da pokojna pjevačica ode na trčanje.

 

– Kada su oni otišli, Zorica me je zamolila da joj skinem neki žulj na nozi, a pošto je to uglavnom radila Jeca, pozvala sam je da je pitam gdje stoji nožić. Sada znam da smo taj razgovor vodile u 16.42. Bila je zadihana, razgovor je kratko trajao, rekla mi je da trči i zamolila me da završim ručak koji je ona prethodno stavila da se kuha – ispričala je kuma, koja je, najvjerovatnije, posljednja razgovarala sa Jelenom, s obzirom na to da se u krivičnoj prijavi navodi da je Jelena ubijena između 16.47 i 17.10.

 

Nedugo poslije razgovora koji su vodile, Vladimir im je sav usplahiren saopštio da ga je zvao Zoran i da je „Jeca nestala“. On i Miloš su, prema njenim riječima, odmah otišli na nasip kod Zorana.

 

Prema njenom svjedočenju, u narednih nekoliko sati nestanak je prijavljen policiji, Uroš se organizovao sa prijateljima, koji su otišli na nasip da pomognu u potrazi, a Zoran je pozvao Janinu vaspitačicu Lenku da pričuva djevojčicu.

 

Djevojčica budna celu noć

 

– Jana je bila veoma uznemirena. Lenka je došla i smirivala je, a kasnije, tek oko pet sati ujutro, uspavala je djevojčicu, koja je cijele noći bila budna i crtala – ispričala je navodno kuma Marjanovića. Ona se prisjetila i da je Zoran jednom u toku noći dolazio kući kako bi policajcima dao šifru Jeleninog Fejsbuk profila.

 

– Ujutro se uopšte nije vratio kući, direktno je otišao u policiju i tamo je zadržan 48 sati. Sjećam se da je tog sljedećeg dana, oko podneva ili malo kasnije, Vladimir u hodniku počeo da viče: „Jao ne, jao ne…“ Svi su počeli da plaču. Ja sam ostala sa Janom, djevojčica me je pitala zašto plaču, a ja sam joj rekla da se Zoranova mama udarila. Tog trenutka sam zapravo shvatila da je Jelena pronađena mrtva – rekla je kuma.

 

Drugi svjedok, policajac Boris Pucić, potvrdio je da ga je Zoran tog 2. aprila oko 17.30 pozvao i pitao šta da radi „jer je Jelena nestala“.

 

– Porukom sam mu poslao brojeve telefona. Presvukao sam se, sjeo u auto i otišao na nasip. Nekoliko puta sam pozivao Jelenu na telefon, koji je zvonio, ali ga ja nisam čuo – ispričao je policajac, koji je opisao kako je te večeri i sam učestvovao u pretrazi po nasipu.

(Kurir)

Komentari

komentara