Magazin

PRESJEKLA JE: Imala sam divnog muža, troje djece i stan, i sve sam OSTAVILA!

Napisao H. H.

Šta raditi kada u vama nestane svetlo? Ovo je pitanje koje sebi svakodnevno postavlja mnoštvo bračnih drugova, a sve u nadi da će se pojaviti neko ko će sve izgovore i boli ukloniti čarobnim štapićem

U životu, nažalost, stvari tako ne funkcionišu.

Blogerka Karli Izrael objasnila je za Hafington post zbog čega je odlučila da ostavi porodicu – decu i supruga i šta je to za nju značilo.

“Primetila sam kako na Guglu sve češće tražim odgovor na pitanje da li da ostajem u braku zbog dece. Preklinjala sam Boga da mi kaže šta da ardim. Plakala sam svaki dan dok sam hodala oko svoje savršene kuće. Šest godina bračnog savetovališta, tri divna dečaka, nije bilo preljuba, nije bilo kockanja, a ja sam iz dana u dan u sebi umirala.

Nisam znala koliko možeš biti usamljen u braku. Ležimo jedno pored drugoga na krevetu, ne dodirujemo se, svako sa svojim telefonom u ruci, kao brodovi koji se mimoilaze. Bio je dobar čovek i dobar otac. Ali kako sam žudela za povezanošću i osećajem da me neko želi. Tiho stiskanje vilice i pogledi koji se ignorišu.

Imamo dvoje male dece i razvod bi ih dotukao. Razvod bi dotukao i njega. Zato odlučujem da ostanem, opet i opet odlučujem ostati. I svakog dana deo mene umire.

Sedela sam tako sa svojim najboljim drugaricama, kada su me pogledale i rekle: “U tebi je nestalo svetla.” I to je sve što mi je potrebno. Pokušavala sam da ostanem zbog dece, zbog njega i u tom procesu sam izgubila sebe.

Nakon što su me prijatelji i porodica savetovali, ja sam ipak izabrala sebe.

Nema više tajni, nema više papirića s porukama, nema više toliko savršenih postova na Fesjbuku… Pravni postupak razvoda bio je brutalan, a zajednički život dok smo pokušavali da prodamo kuću iz snova testirao je svaki delić moga bića, ali to je bio jedini način da izađem iz svega.

Moji dečaci bili su uspešni iako njihov život nije bio onakav kako smo planirali, ali oni opet imaju majku koja sija iznutra”, napisala je blogerka svoju ispovest, a zatim i pojasnila svima koje su to pozitivne stvari koje su joj se dogodile nakon razvoda:

1. Veoma temeljno upoznate svog bivšeg supruga

2. Približite se Bogu

3. U životu vam ostaju samo pravi prijatelji

4. Osećaj krivicee zbog donesene odluke potpuno će nestati

5. Bićete u najboljoj formi u životu ili od silnog hodanja ili od vežbanja

6. Nema više svađa oko toga zbog čega je sudopera i dalje puna

7. Otkrićete koliko ste izdržljivi

8. Više ćete pisati, više ćete čitati, više ćete plakati i bolje upoznati sebe

9. Znaćete tačno na šta da obratoite pažnju u sledećoj vezi

10. Nakon što prođu brige zbog novca, određivanje rasporeda viđanja djece, plaćanje troškova advokatu, svađe s prijateljima i ružne reči, jedino što će vam ostati ste zaista vi.

Izvor:

Komentari

komentara