Magazin

RODILA GA SA 17, MUŽ JOJ POGINUO A ONA SA DJETETOM ZAVRŠILA NA ULICI: Ovo je Stojin sin i njihova potresna priča!

Napisao A. K.

Folk pevačica Stoja Novaković se sa samo 16 godina u selu Perlez, dobila je sina a onda je sa bebom u naručju završila na ulici nakon što je njen prvi muž tragično nastradao.

Naime, on je samo 3 godine od njihovog venčanja poginuo, pa je pevačica sa samo 19 godina ostala da se bori sama sa detetom.

“Udala sam se vrlo mlada, sa 16 godina, za čoveka kojeg sam neizmerno volela, kao i on mene. Sina sam rodila sa 17 godina i ubrzo počela da nastupam sa jednim bendom, uz suprugovu saglasnost. Idila je trajala do moje 19. godine, kada se dogodila ta nesreća, a onda je sve krenulo naopako”, ispričala je Stoja.

FOTO: PRINTSKRIN

“Porodica mog supruga me nikada nije volela, od samog početka sam im smetala. Istog dana kada je moj muž sahranjen, njegova porodica je mene i moje dete od tri godine izbacila na ulicu! Nisam stigla ni stvari da ponesem, izašla sam bez ičega. Gledam ono maleno dete i ne znam kuda ću”, rekla je Stoja nedavno.

 

Stojini roditelji se nisu slagali sa njenom preranom udajom, pa nije mogla da se vrati kući.

 

“Ceo taj dan, do kasno u noć, išla sam kroz selo i na sav glas vrištala i plakala! Mislila sam da neću preživeti. Narednih nekoliko meseci sin i ja smo bili kod moje drugarice, s njom sam delila poslednju šolju kafe i poslednje parče hleba. Naravno, morala sam da nastavim da pevam po kafanama da bi moje dete imalo šta da jede”, završila je Stoja.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Pevačicin sin kog je rodila sa 17 godina zove se Milan. Godinama je živeo u Australiji kod Stojine prijateljice, sve dok pevačica u Srbiji nije izgradila ime i dovela ga nazad. Milan je završio srednju medicinsku školu, od pevačice nikada nije tražio novac, a život joj je učinio savršenim sa dvoje unučadi koji su danas Stojin ceo svet.

 

Milan je zaposlen u psihijatrijskoj ustanovi “Laza Lazarević”.

(Kurir.rs, Foto: Nebojša Mandić)

Komentari

komentara