Trudnoća i majčinstvo Video

Hrabro! – Nesvakidašnji potez jedne majke (VIDEO)

Napisao admin

Jedna je žena iz Madawaske u Maineu nedavno za svoju kćerku učinila nešto zaista hrabro i nesvakidašnje.


Angel Hebert sa bebom i mužem (Foto: facebook)

Naime, nakon što je saznala da njena kćerka neće smjeti zatrudniti zbog problema sa srcem, Linda Sirois ponudila joj je da ona njeno dijete rodi ona. Iako se Angel Hebert nadala kako će svoje dijete na svijet moći donijeti sama, doktor joj je rekao da bi je to moglo stajati života, prenosi Huffington Post.

“Bila sam prilično razočarana kad je doktor meni i suprugu rekao da bi trudnoća za mene mogla biti vrlo opasna. Moja majka tad je rekla da će ona roditi dijete. Isprva smo pomislili da se šali, ali ispostavilo se da je zaista ozbiljna”, rekla je Angel.

Nakon toga, krenule su posjete klinikama za plodnost od kojih je nekoliko odbilo Lindin slučaj i to zbog njenih godina. Ali, “Reproductive Science Center” u Lexingtonu prihvatio je krenuti sa ovim neobičnim surogat projektom, prenosi Index.

13.avgusta, Linda je rodila zdravog dječaka. Tvrdi kako je ova trudnoća bila bezbolnije i mnogo ugodnije iskustvo od ranije dvije, jer sad nije imala jutarnje mučnine i ostale komplikacije. Na pitanja je li joj čudno što je rodila vlastitog unuka, Linda je kratko odgovorila: “To je ionako cijelo vrijeme bilo Angelino dijete. Ja sam ga samo posudila na neko vrijeme”.

cure.ba

Komentari

komentara