Trudnoća i majčinstvo

Kako djeca mjenjaju brak: Priča jedne mame koja je sve nasmijala

Napisao H. H.

Šta se sve menja u životu partnera kada dođu deca, otkriva mama koja je na veoma duhovit način uporedila svoju 15. godišnjicu braka sa prvom…

Nema sumnje da se život promeni nakon dolaska dece u život. Blogerka i majka dvoje dece, Džoel Vizler, za blog “Scary Mommy” na šaljiv ali iskren način opisuje kako su ona i njen muž proslavili 15. godišnjicu braka…

Zapamtiti datum
Nekad: U principu, pored rođendana, datum godišnjice bio je najbitniji, pa nije bilo nekih poteškoća zapamtiti tačan datum.

Sad: Ove godine, crveno veliko srce na datumu godišnjice stajalo je ali zbog nečeg drugog: Prvi dan škole!

Posebni planovi
Pre dece: Dan kada ste se zavetovali na večnu ljubav obično podrazumeva i neke posebne planove za obeležavanje. Džoel se seća da su ona i njen muž isplanirali wellness dan, sa sve masažom, đakuzijem, svećama…

Posle dece: Ove godine jedino što su uradili je povlačenje sa školskog parkinga što je brže moguće.

Pokloni
Nekad: Kada nemate decu, onda svoju kreativnost koristite za biranje ili pravljenje poklona za svog partnera.

Sad: Kako je tehnika napredovala, danas sve što treba da uradite je da se posavetujete sa Guglom i gotova stvar. Prema tome, za 15 godina braka, što mu dođe kao neki mini jubilej, kupuje se nešto kristalno… Džoel kaže: “Niti će se to desiti, niti mi je stalo do toga.”

Komplentno sređivanje
15 godina pre: svako tuširanje podrazumevalo je i brijanje.

15 godina posle: danas, kada se obrijem, moj suprug zna da je neka specijalna prilika u pitanju.

Romantična večera
Pre: Odlasci u eksluzivne restorane nakon posete spa centru… Obavezno!

Danas: Ako ne nađete bebisitera ili nečija mama ne dođe da čuva mališane, ne preostaje vam ništa drugo, osim da u eksluzivne restorane povedete i malu decu. Džoel se seća takve jedne posete, gde je bilo puno escajga, ne zato što je to deo menija već zato što deca nisu prestajala da bacaju viljuške na pod, jer je njima veoma zabavno kad se roditelji saginju da ih dohvate, pokušavajući da ne crvene.

Ono što škripi + igračke
Nekad: Kreveti i….

Sada: S obzirom da vreme prolazi, a mi starimo, kolena počinju da škripe. A što se tiče igračaka, pokušajte da omiljene junake vaših mališana izbacite iz kreveta pre nego što krenete u akciju… Posebno one koji pričaju ili pevaju kada ih malo jače stisnete.

Snovi
1. godišnjica: Snovi i planovi na početku braka su manje-više na isti kalup: deca, pas, kuća…

15. godišnjica: Sanja se i priželjkuje malo više sna i otplata kredita za tu kuću koju ste sanjali zajedno pre 15 godina.

Sve u svemu, život se okrene za 180 stepeni i nije vas samo dvoje.

Tu su sada oni, na kojima svet ostaje, vaša deca koja zaslužuju prvo mesto na listi prioriteta, da se njima kupi neki poklon, da se isprati svaki “prvi dan škole”… Džoel je to poprilično jednostavno objasnila, ako je dvoje ljudi u ljubavi i toliko dugo zajedno, vremenom svaki dan postaje jedinstven i ne zahteva dvonedeljnu pripremu i planiranje.

Komentari

komentara