Trudnoća i majčinstvo

Ispovijest – ŠOK: Otišla sam u WC i rodila bebu, a nisam ni znala da sam trudna!

Napisao H. H.

Džejn Viglej, iz Eseksa, rodila je sina u 21. godini na WC šolji, ne znajući uopšte da je trudna. Tokom cijele trudnoće imala je urednu menstruaciju i nije se nimalo ugojila. Tog jutra probudila se sa strašnim bolovima u stomaku. Mislila je da je riječ o menstrualnim bolovima, jer je to za nju bilo uobičajeno. Čak je i povraćala.

– Otišla sam u WC jer mi je jedino tamo bilo malo bolje i odjednom je Džordž ispao. Nisam znala šta se događa. U početku sam mislila da mi utroba izlazi napolje. Bila sam totalno u panici! Dozivala sam očuha da dođe što prije i vikala da sam upravo rodila bebu – ispričala je Džejn.

Njen očuh Vejn pozvao je Hitnu pomoć, koja je brzo došla, presjekla pupčanu vrpcu i ustanovila da se njen sinčić rodio sedam do deset nedjelja prerano. Jane je bila u šoku. Živjela je sasvim normalno, čak je veče prije toga i pila alkohol. Prije nekoliko mjeseci imala je jake bolove u stomaku, ali kada je došla kod ljekara, testovi nisu pokazali da je trudna, piše DailyMail.

Kako je to moguće?

Džejn nije jedina kojoj se tako nešto desilo. Naprotiv, to se sve češće događa i postavlja se pitanje – kako je to moguće? Takozvana nevidljiva trudnoća zapravo nije rijetkost. Procjenjuje se da je jedna od 2.500 trudnoća nevidljiva sve do porođaja, dok jedna od 450 žena ne zna da je trudna do 20. nedjelje. Mnogo je žena koje cijelu trudnoću nisu znale da su trudne. Imale su menstruaciju redovno, nisu se ugojile, a ako su i išle kod ljekara i vadile krv, testovi nisu pokazali povišen nivo hormona trudnoće hCG. Takođe, testovi trudnoće pokazali bi se negativnima. Neke pak žene znaju da su trudne, osjećaju to, ali ljekari negiraju trudnoću, jer nema dokaza da su u drugom stanju.

ekskluziva.ba

Komentari

komentara