Trudnoća i majčinstvo

Vrijedi pročitati – Dirljivo pismo oca kćerki: Neka tvoja snaga ne bude u noktima…

Napisao admin

Ako ste otac ženskog djeteta, sigurno ćete složiti sa ovim tatom, a ako ste žensko, nakon ovoga ćete se dobro zamisliti


Ilustracija (Foto: arhiva)

Otac jedne četvorogodišnje devojčice počeo joj je pisati pisma koja će joj dati kada odraste. Međutim, on ne piše samo njoj već i svima ostalima koji pročitaju.

Ako ste otac ženskog djeteta, sigurno ćete složiti sa ovim tatom, a ako ste žensko, nakon ovoga ćete se dobro zamisliti.

Pročitajte njegovo dirljivo pismo poslije kog ćete ostati bez teksta:

 

Draga malena,

 

Dok ti ovo pišem, sjedim u odeljku u kojem se prodaje šminka u jednoj lokalnoj prodavnici. Nedavno mi je prijatelj poslao poruku dok se nalazio na sličnom mjestu i rekao mi da se oseća kao da je na jednom od najsurovijih mjesta na svijetu. Zato sam želio razumjeti zbog čega je tako. I sada, dok sjedim ovde, počinjem dijeliti njegovo mišljenje. Riječi imaju moć, a riječi koje na reklamama sa šminkom vidim su veoma moćne. Riječi i fraze poput sledećih: pristupačno prelijepo, besprijekorna završnica, sjajna snaga, moć, izaberite prirodno, prkosi godinama, vraća vreijme, izaberi svoj san, gotovo gola i prirodna ljepota.

Kada postaneš roditelj devojčice, shvatiš da je ona jaka koliko i svi oko nje – ona je sila na koju treba računati, vatrena duša sa istim željama i strastima kakve ima svako drugi. Ipak, dok sjedim u djelu prodavnice u kojem se nudi šminka, shvatam da je većina neće vidjeti kao takvu. Videće je kao lijepo lice i tijelo za uživanje. I reći će joj da mora izgledati na određeni način da bi vrijedila i bila uticajna.

Ali riječi imaju moć i, možda, samo možda, riječi oca mogu se takmičiti sa rječima svijeta. Možda očeve riječi mogu pomoći devojčici da pretvori šamar institucijskog srama u stabilan osećaj sopstvene vrijednosti i ljepote.

 

Očeve riječi nisu druge riječi, ali imaju drugačije značenje:

 

Sjajna snaga

Neka tvoja snaga ne bude u noktima, već u srcu. Shvati ko si, a potom ćeš se moći uspješno probijati kroz život.

 

Izaberi svoj san

Ali neka taj san ne dođe sa reklama. Pronađi tiho mjesto u sebi i posadi tu prave snove.Otkrij šta želiš u ovom svijetu, a kada to izabereš – nastavi sa tim, sa integritetom i nadom.

 

Gola

Svijet želi da se razgolitiš. Međutim, ti skini rukavice. Reci šta ti je na srcu. Budi ranjiva. Rizikuj. Voli sve koji i sami jedva znaju šta je to ljubav. Čini to ogoljeno. Otvoreno.

 

Besprijekorno

Budi uvek svjesna jedne stvari – savršenstvo ne postoji. To je iluzija koju su stvorili ljudi koji su zainteresovani za tvoj novčanik. Izabereš li traganje za savršenstvom, budi nepogrešivo zahvalna zbog toga ko si i zbog svih koji te okružuju.

 

Prkosi godinama

Tvoja koža će se naborati, a mladost će iščeznuti, ali tvoja duša će vječno ostati mlada. Uvijek će znati kako se igrati, kako uživati i kako ludovati u ovom životu. Prkosi starenju svog duha.

 

Besprekorna završnica

Kraj nema nikakve veze sa tim kako danas izgledamo, ali ima veze sa tim kakav je naš život. Neka, zato, godine života budu priprema za dan kad će doći kraj (novi početak). Stari graciozno, rasti mudro, voli toliko da ljubavlju obuhvatiš sve ljude. Neka tvoja besprekorna završnica bude spokojan zagrljaj i put ka boljem novom i nepoznatom, a tvoj život dar svakome kome si u srcu.

 

Malena, ti voliš sve što je roze i ukrašeno i siguran sam da ćeš jednog dana i sama shvatiti je li šminka zaista važna. Ipak, molim se da ti jedna riječ postane važna – posljednja reč koju izgovoriš pred spavanje, kada te pitam gdje si najljepša. Riječ koja je toliko svijetla da je nijedan korektor ne bi mogao sakriti.

 

Gdje si najljepša? Unutra.

Od mog srca tvom,

Tata

kurir.rs

Komentari

komentara