Trudnoća i majčinstvo

Evo zašto je vaša kći najveći dar koji ćete ikada primiti

Napisao A. K.

Onog trenutka kad se moja kćer rodila, znala sam da se moj život promijenio na bolje.

Moja je kćer rođena jedne tople lipanjske noći prije gotovo devet godina. Nekoliko sati nakon što je došla na ovaj svijet, moj je muž spavao dok sam ja držala moju prvorođenu, moju djevojčicu u svom naručju i gledala u njeno predivno lice.
To je bio naš prvi put da smo sami. Nije plakala niti se ljutila. Mi smo samo tiho proučavale lice jedna drugoj uz prigušeno svjetlo bolničkog hodnika i odmah sam znala da se moj život promijenio na bolje.

Evo deset razloga zašto je moja kćer najveći dar koji sam ikada primila:

Njezina ljepota mi uzima dah.

Za mene ne postoji ljepše dijete, iznutra ili izvana. Njezino suosjećajno srce, avanturistički duh i tople plave oči svaki dan me podsjećaju da još uvijek postoji dobro u ovom svijetu.

Ona je moj najbolji prijatelj.
Nasmijemo se kad nam rastopljeni sladoled krene curiti niz prste.

Dijelimo dnevne događaje dok se ona gnijezdi ispod mog pokrivača. Volimo se bezuvjetno, ispričavamo se kada smo u krivu, povjeravamo se, povezujemo i komuniciramo. Mi cijenimo vrijeme koje provodimo zajedno.

Ona će se brinuti o meni kada budem stara.

Ona će biti ona koja će brisati sok od jabuke s moje brade kad moje drhtave ruke postanu nemirne. Ona će me voditi liječniku i gurati moja invalidska kolica. Ona će brinuti za mene kad ja više neću moći brinuti za sebe.

Znam da ću se moći osloniti na nju kad moje vrijeme na zemlji bude pri kraju i ne mogu se sjetiti niti jedne druge osobe s kojom bih radije provela to vrijeme nego s njom.

Ona se ugleda u mene

Još je mala djevojčica, pa vjeruje da sam ja stavila zvijezde na nebo.

Ona vjeruje mojoj riječi samo zato što je moja.

Ona uvijek stiže u moju obranu kad mi svijet kaže da nisam dovoljno dobra, dovoljno važna ili dovoljno pametna.

Ona vjeruje u mene – i nadam se da će uvijek vjerovati.

Ima zarazan osmijeh

Bez obzira koliko mi je bio loš dan, osmijeh moje kćeri može ponovno učiniti svijet lijepim. Moćna je, čarobna i duhovna.

Ona i ja imamo neraskidivu vezu.

Znam da dolaze njene tinejdžerske godine. Znam da se nećemo uvijek slagati i da ćemo se svađati, ali veza između nas dvije se nikada neće prekinuti. Previše je važna, draga i voljena da bih to ikada dopustila.

Ona je moja, i ponosna sam što je tako zovem.

Često se hvalim svojom kćeri i nikada se neću ispričavati zbog toga. Želim da svijet zna da je ovo lijepo, ljubazno, suosjećajno, ljubazno, pametno i talentirano dijete moje. Ona je moj najveći izvor ponosa.

Ona je jedino što sam učinila ispravno.

Milijun stvari sam pogrešno učinila, ali ona nije među njima. Jedan pogled na nju i znam da sam učinila nešto dobro u ovom životu.

Ona je sve najbolje od mene i njezinog oca.

Sve što volim kod njenog oca, volim kod nje. Moja snaga je vidljiva u njoj. Ona je nas dvoje, bez pogrešaka i nedostataka koje posjedujemo.

Ona je moja zauvijek.

Ona je moja. Ova djevojka je moja. Ovaj dragocjeni izvor radosti je moj.

Ona je moja kći, moja svjetlost, moj život.

Ona je moja.

Sin je vaš sin dok se ne oženi ženom, ali vaša je kći vaša kći do kraja života.

Izvor: pozitivanstav

Komentari

komentara