Trudnoća i majčinstvo

Koje su savršene godine za majčinstvo

Napisao H. H.

Pitanje o savršenim godinama za postati majka, izlišno je. Svaka žena postaje i tjelesno ali i psihički zrela za majčinstvo u različitom dobu. Odluku o tome trebalo bi da svaka žena donese za sebe, onda kada osjeti da je na to spremna. Međutim, na umu bi trebalo da ima samo jednu stvar, a to je da su žene plodne samo u određenoj životnoj dobi.

Ako pokušavate da zatrudnite, činjenica je da su godine od 20te do 30te pravi izbor, što ne znači da je nakon toga kasno, naprotiv! Plodnost žena počinje da opada u periodu od 32 do 37 godine života.

Dakle, biološki gledano, dvadesete su najbolje vrijeme za majčinstvo, vaše tijelo je tada najspremnije, međutim, mnoge žene u 20im nisu još uvijek obezbjedile sve što je potrebno jednom djetetu, a to su ekonomska i socijalna sigurnost.

U kasnim tridesetim godinama, pojavljuju se mnogi faktori koji mogu negativno uticati na plod, češće dolazi do pobačaja, djeca se nažalost mogu roditi sa nekom manom. Ovo naravno nije u 100% slučajeva, ali je nažalost moguće da se dogodi, ako govorimo o trudnoći u kasnim 3o-im.

Međutim, zdrava trudnoća u 30-im godinama, djetetu garantuje zrelu i već ostvarenu majku, koja je spremna da mu se u potpunosti posveti, prenosi “Lepota i zdravlje“.

Komentari

komentara