Moda

Obogatite vaš izgled – 15 načina na koje možete nositi običnu bijelu majicu

Napisao admin

Donosimo vam petnaest načina na koje možete obogatiti vaš izgled uz pomoć bijele majice.


Nekoliko načina kako nositi bijelu majicu (foto: fenserka)

Nosite je u slojevima

Uvijek je zabavno i drugačije nositi majice upečatljivih boja poput žute, neonsko ružičaste ili tirkizne, a stvar postane zabavnija kada takve majice obučete ispod vaše bijele majice. Bijeli tonovi će ublažiti te upečatljive boje pa nećete izgledati suviše jednostavno.

Obogatite je!

Želite nositi vašu običnu bijelu majicu na zabavu? Jednostavno je iskombinujte sa elegantnim parom plavih hlača ili crnom svjetlucavom mini suknjicom, pa preko svega nabacite nekoliko slojeva različitih ogrlica. Svi će biti toliko opčinjeni ogrlicama da neće ni primijetiti da ste utegnuti u ‘običnjak’ bijelu majicu.

Nosite je na sastanke

Jedan od trendova koji je aktualan i ove sezone je vojnički sako, a to je i odličan komad odjeće kojeg možete nositi na neformalne sastanke. Samo obucite običnu bijelu majicu ispod vašeg sakoa, zakopčajte ga samo jednim gumbom i spremni ste!

Visoki struk

Sve što trebate napraviti je jednostavno uvući običnu bijelu majicu u suknju ili hlače visokog struka. Izgleda ćete svježe i efektno, kao da ste se potrudili oko vašeg izgleda dok vam je u stvarnosti trebalo samo nekoliko minuta.

Nosite vestu

Veste su uvijek odličan način za slojevito kombinovanje sa bijelom majicom i ovakvom kombinacijom možete stvoriti odličan izgled za izlazak.

Iskoristite kaiš

Kupite običnu bijelu majicu koja je malo veća od veličine na koju ste već naviknuli i iskombinujte je sa uskim kaišem kojeg možete naći u bilo kojoj trgovini odjećom. Izgleda ćete elegantno, ali i odavati utisak da ste opušteni i da ispred ogledala niste boravili satima.

Obogatite je šljokicama

Mislite da je vaša obična bijela majica previše dosadna? Uzmite svjetlucavo ljepilo za odjeću i ukrasne kristaliće. Pretvorite svoju običnu bijelu majicu u projekt! Dekorišite je prema ličnim željama i vaša obična bijela majica više neće biti tako obična.

Makaze u ruke!

Kada vam za nekoliko mjeseci (bliže je nego vam se sada to možda čini) ljeto zakuca na vrata, vjerovatno ćete htjeti običnu bijelu majicu pretvoriti u onu s bretelama. Uhvatite makaze i jednostavno odrežite rukave – toliko je jednostavno! Takođe možete eksperimentisati sa ovratnikom kako biste stvorili vlastiti dizajn.

Transformišite majicu u pokrivalo za glavu

Bojite se da će vam se prilikom tuširanja smočiti kosa koja je još uvijek čista i za sada joj ne treba novo pranje? Omotajte je u bijelu majicu koja će brzo i efikasno riješiti vaš problem.

Pretvorite običnu bijelu majicu u sliku a la Jackson Pollock

Ovaj je projekt jednostavan i zabavan. Samo uzmite nekoliko vaših najdražih boja specijalizovanih za nanošenje na odjeću i njima šarajte i prskajte po majici. Siguro ćete ostati primijećeni!

Nosite je sa tregerima

Sve što trebate napraviti kako biste postigli ovaj izgled jeste pronaći par zgodnih tregera, uvucite majicu u hlače i izgleda ćete dovoljno atraktivno za ispijanje kafe sa prijateljicama u centru grada.

Nosite je ispod haljine

Obične bijele majice možete nositi čak i ispod haljine, pogotovo ako je riječ o onoj cvjetnog uzorka. Zapravo, možete ih nositi ispod bilo koje haljine i budite sigurni da ćete na račun svog izgleda zaraditi pokoji kompliment.

Iskoristite bedževe

Ako ste tokom srednje škole znali ukrašavati majice bedževima, vrijeme je da se prisjetite tog kreativnog zadatka pa njima ovoga puta ukrasite dno majice. Ovo je odličan način da svoj izgled obogatite s izrazito malo novca, a ono što je najbolje u cijeloj priči jeste da bedževe možete vaditi i mijenjati po potrebi, zavisno o ostatku vašeg izgleda.

Iskombinujte je sa šalom

Ovaj je izgled dovoljno jednostavan i istovremeno dovoljno bogat da ga možete ‘furati’ na poslu, predavanju, kafi ili sastanku! Bijelu majicu iskombinujte sa svijetlim, upečatljivim šalom koji će, zbog jednostavnosti majice, biti u prvom planu.

Majica sa tajicama

Ovaj izgled najbolje je ‘isfurati’ s ‘oversized’ majicama, odnosno onima koje su za nekoliko veličina veće od vaše veličine, tako da taman može prekriti guzu koja nikako ne bi trebala biti svima dostupna na uvid.

magazin.net.hr

Komentari

komentara