Moda

UPOZORENJE – Nakon OVOGA teksta više nikada nećete nositi uske farmerke!

Napisao admin

Uske traperice mogu ozbiljno oštetiti mišiće i živce, upozorili su liječnici, a prenosi BBC. Jednoj 35-godišnjoj ženi morali su izrezati traperice nakon što su joj listovi toliko otekli da ih nije mogla skinuti, napisali su liječnici u stručnom časopisu Journal of Neurology, Neurosurgery and Psychiatry.


Ona je provela sate čučeći dok je praznila ormare zbog selidbe. Do večeri su joj noge utrnule i jedva je hodala. Liječnici vjeruju da se kod žene pojavilo stanje nazvano sindrom tijesnog mišićnog odjeljka, koje je još više pogoršalo nošenje uskih traperica.

 

Taj je sindrom bolno i potencijalno opasno stanje prouzročeno krvarenjem ili oticanjem unutar samog mišića, u ovom slučaju listova. Zbog tog se sindroma žena spotaknula i pala te nije mogla ustati.

 

Ležala je satima prije nego što su je pronašli. Na pregledu u bolnici Royal Adelaide liječnici su vidjeli da su joj listovi užasno otekli. Iako su joj noge bile tople i opskrbljene s dovoljno krvi, mišići su joj bili slabi i izgubila je dio osjeta.

 

Dok je pritisak rastao u njezinim listovima, njezini mišići i živci su oštećeni. Pacijentica je bila sposobna za samostalno hodanje tek četiri dana nakon liječenja.

fena

Komentari

komentara