Ljubav i veze

Istraživanje – Potvrđen najgori muški strah – veličina je bitna

Napisao admin

Suprotno popularnom vjerovanju da "veličina nije bitna", veličina penisa je stvarno važna kada je u pitanju zadovoljavanje žene u krevetu. S druge strane, žena do orgazma može da dođe na više različitih načina.


muškarac (foto:cure.ba)

Veličina penisa igra veliku ulogu kada je vaginalni orgazam u pitanju. U jednom istraživanju, žene koje su navele da imaju najviše vaginalnih orgazama u najvećem broju su preferirale duži penis od uobičajenog (15 cm). 

“To je bar delimično posljedica toga da duži penis ima veću sposobnost da stimuliše vaginu cijelom dužinom i grlić materice,” naveo je psiholog Stjuart Brodi, koji je sproveo istraživanje. 

Isti istraživači su prije toga došli do senzacionalnih dokaza da su vaginalni i klitoralni orgazmi potpuno odvojeni fenomeni i da aktiviraju različite dijelove mozga. 

Kako prenose Nezavisne, ta otkrića, objavljena u aprilu, pokazala su da je, suprotno popularnom vjerovanju, ženu u krevetu moguće zadovoljiti na više načina i da klitoris nije jedini način da žena dođe do vrhunca. 

Još neka uzbudljiva otkrića iz tog istraživanja: 

1. Žene ne samo da mogu da dožive orgazam i vaginalnom i klitoralnom stimulacijom, već i stimulacijom mnogih drugih erogenih zona. 

2. Osjetljiva g tačka mogla bi da ima ulogu u smanjivanju bola tokom porođaja, jer više nego duplo povećava ženin prag bola. 

3. Sposobnost da se dostigne klimaks vaginalnom stimulacijom povezana je i sa fizičkim i sa mentalnim zdravljem. Zdrave žene imaju više šanse da dožive orgazam bez klitoralne stimulacije.

cure.ba

Komentari

komentara