Ljubav i veze

Bez previše drame – Kako reći "Ne sviđaš mi se"?

Napisao admin

Ti se njemu sviđaš, ali on tebi ne. Ona se tebi sviđa, ali ne reagira na tvoje izljeve šarma. Šta napraviti kada se nekome sviđamo, ali ne možemo mu/joj uzvratiti istom mjerom?


Muškarac i Žena (Foto:Cure.ba)

Kao prvo…
…razmisli. Stavi se u poziciju te osobe i shvati kako joj je. Pokušaj biti obziran/na i ne povrijediti je previše.

Kao drugo…
…budi iskren/a. Najbolje je odmah, bez oklijevanja reći što misliš, a ne podrgijavati lažne nade. Nemoj biti bolesni ego koji će nekome ulijevati lažnu nadu samo zato da ima nekoga ‘u pričuvi’ ili samo zato da bi se osjećao bolje. Jednostavno probaj objasniti kako ne gajiš iste osjećaje prema toj osobi ili, ako već jesi zaljubljen/a u nekog drugog, to i naglasi.

Kao treće…
…budi pristojan/na. Nemoj koristiti vulgarne riječi, nemoj govoriti s visoka, nemoj vrijeđati. Posebno je grozno ako se umisliš i počneš širiti glasine, nešto tipa: ‘A joj, onaj luzer iz 8. c mi ne da mira!’ ili ‘Ona rugoba iz 7. a me proganja!’

Kao četvrto…
…ne laži. Ne kaže se uzalud da su u laži kratke noge, a kada netko tko je zacopan u tebe shvati da si joj/mu osim odbijenice dao/la i hrpu laži, osjećat će se još gore! Ovdje spada i dobro poznati sterotip: ‘Možemo bitiprijatelji.’ Ne izgovaraj ovu rečenicu ukoliko se doista ne misliš i ponašati kao prijatelj.

Kao peto…
…nemoj zamjeriti drugoj strani. Nije lako nekome dati svoje srce na dlanu, a onda dobiti odbijenicu. Ako se druga strana razljuti i kaže ti par ružnih riječi, nemoj odmah uzvratiti istom mjerom, tj. pokušaj je shvatiti.

I ne zaboravi
Druga strana nekad može pokušati sve kako bi se ti predomislio/la. Nekim ljudima nisu strane ni brojne, velike laži te ucjene. Nikako se nemoj dati uvući u takvu igru. Posebno su opasne suze kao oruđe ucjene. Stoga – kratko, jasno, pristojno reci: ‘Žalim, ali ne sviđaš mi se!’ Bez previše drame i okolišanja sasjeci sve u korijenu. Sretno!

cure.ba

Komentari

komentara