Ljubav i veze

IAKO KAŽE DA ŽELI ISKRENO MIŠLJENJE – Doznajte što nikada ne smijete reći ženi!

Napisao admin

Komunikacija je vještina koju nije lako svladati – pogotovo kad je bolja polovica u pitanju. Iz nekog razloga nikad ne smijete reći baš ono što mislite, no od vas se očekuje da razumijete što vam druga osoba govori – bez obzira na to što je većina poruke bolje skrivena nego stvarno značenje apstraktne slike


Par (Foto: Cure.ba)

Nevjerojatno, i bivša mi je bila luda za…

Osjećamo se glupo što ovo uopće navodimo, ali bolje je biti siguran nego da nam se poslije predbacuje da smo nešto preskočili.

Spominjanje bivših djevojaka ili supruga je na samom vrhu liste zabranjenih tema, a ako ste baš stjerani uza zid – budite suzdržani dok pričate o nekome s kim ste proveli mjesece u krevetu kao o dosadnom putujućem prodavaču usisavača.

Ne mogu vjerovati da si sve to sama pojela

Ponovno, ovo spada u sam vrh liste loših tema. Nikad, ali baš nikad nemojte dati boljoj polovici do znanja da ste primijetili što i koliko jede! Čak ni kad vam pojede zadnji keks ili komad omiljenog kolača koji ste čuvali za kasnije.

Mudro šutite i tako si olakšajte život jer će u suprotnome vaša partnerica misliti da joj predbacujete da se udebljala – ili će u najmanju ruku vjerovati kako joj cijelo vrijeme buljite u tanjur i brojite kalorije!

Da, imaš pravo, prijateljica ti je baš dobro izgledala večeras

Uf, pa jeste ludi?! Odmah ponovno pročitajte prvo pravilo, a onda ćemo ga proširiti još jednim – nikad ne nasjedajte na žensku igru u kojoj hvale drugu ženu! U pitanju je zamka za početnike.

U slučaju da ste napravili gaf i potvrdno kimnuli kad je vaša bolja polovica rekla da je njena prijateljica dobro izgledala na zajedničkom izlasku (da, i potvrdno klimanje glavom se računa), morate biti svjesni da ste upravo uključili bombu koja će prije ili kasnije eksplodirati.

Smiri se (ili gora verzija: Daj se smiri)

Svi ponekad burno reagiramo, no nakon što žena izgubi živce, najbolje je šutjeti dok ona ponovno ne progovori. Sve ostalo, a posebno smirivanje, zvučat će joj kao da joj se obraćate s visoka. A onda ćete tek vidjeti što je burna reakcija.

Kupila si još jedne cipele?

Uopće nam nije jasno kako niste našli razumijevanja za taj mali (ali skupi) porok vaše bolje polovice. Ako vi možete kupovati računalne igrice i nove tepihe za auto, kako vam je palo na pamet kritizirati to što je ona kupila cipele?

Ako vam budžet baš nikako ne može podnijeti još jedan par sandala, vrijeme je da joj kažete da joj noge u njima izgledaju debelo. Nećete se dobro provesti, ali barem vam banka neće ništa zaplijeniti.

Volim tvoje tijelo – izgledaš kao…

Prvi dio vam je za pet i tu ste trebali stati, no iz nekog bizarnog razloga usporedili ste tijelo svoje drage s onim gimnastičarke, plivačice ili tenisačice – čime se ona ne bavi. Ono što ona sad misli jest da biste vi htjeli da se ona time bavi i da je nećete moći voljeti dok vam ne ispuni tu želju (koju uopće nemate).

Moja mama to nije tako radila

Lijepo smo vam rekli, a vi nas ne slušate: bez uspoređivanja! Koliko puta vam moramo ponoviti?

U trenutku kad usporedite partnericu sa svojom majkom, krenuli ste na put bez povratka prema razvodu ili preranoj smrti od živciranja. Ako kojim slučajem vaša bolja polovica do tada nije mrzila vašu majku, tad će početi, a to automatski vrijedi i za drugu stranu. Započeli ste rat koji nikad neće završiti, a vaše je mjesto na otvorenom minskom polju između dva rova u kojima je artiljerija. Sretno!

To ćeš odjenuti večeras?

Da vam olakšamo – nikad nemojte nepozvani komentirati što je žena stavila na sebe. A ako vas pita, odlično izgleda. Točka.

I ne nasjedajte kad vam kaže da želi vaše iskreno mišljenje.

Ljubavi, to nije tačno

Vjerujte nam, ako vaša bolja polovica u javnosti kaže da je nebo ljubičasto – nebo je za vas ljubičasto. Nikad pred drugim ljudima ne ispravljajte svoju partnericu!

A ako vam slučajno pobjegne da je krivo upotrijebila neku riječ, pripremite se na naglo zahlađenje odnosa dok niste ponovno sami. Onda vam slijedi prava kazna koja će biti nezamislivo užasna.

Pročitao sam 10 naj, pa mi ne možeš više prodavat’ te svoje spike

Žene nisu pelikani ili afrički tvorovi da ih se sve može trpati u isti koš. Zapravo, pretpostavljamo da se čak ni pelikane i afričke tvorove ne može sve trpati u isti koš, pa nemojte ni vi biti šovinisti i to pokušati.

Ono što vam savjetujemo jest da (se prisjetite pravila ‘Kluba boraca’ koja podjednako vrijede i za tajne koje ste otkrili u ovom članku) volite svoju partnericu, slušate što vam govori – i svoje odgovore uvijek pokušate svesti na – da, ne, možda ili dijamantnu ogrlicu u ladici.

cure.ba

Komentari

komentara