Ljubav i veze

Četiri poze koje će vas ponovo zbližiti sa partnerom i vratiti strast i bliskost

Napisao H. H.

Seks je sastavni dio svake ljubavne veze, i njime se intimnost među partnerima povećava.

Ako ste zapali u bračnu monotoniju i nije vam uvijek do seksa, kao na početku odnosa, i osjećate da bliskost s partnerom iščezava, američki portal Prevention vam savjetuje sljedeće poze u seksu, koje povećavaju bliskost.Misionarski položaj

Često se smatra osnovnim položajem za seks, ali to ne znači da mora biti dosadan. Ovaj položaj je idealan za emotivno povezivanje, jer položaj podstiče pogled, zvuk i dodir.

Šaptanje, disanje, kontakt očima i tijelo uz tijelo podstiču vezanje i veću intimnost od većine drugih položaja, piše “24sata.hr“.

Pseći položaj

Položaj u kojem je jedan partner iza drugog se možda ne čini jako intimnim, ali jedan je od najboljih načina za seksualno i intimno povezivanje partnera jer u većini slučajeva dolazi do istovremenog vrhunca. Za žene je ovaj položaj dobar zbog duboke penetracije koja vodi do velikog užitka.

Pod tušem

Seks pod tušem vam omogućava da se potpuno posvetite jedan drugome, uzmete vremena da međusobno istražite vaša tijela. Topla voda, ugođaj i zvuk udaranja vode o vas će vas dodatno opustiti i dati vam dodatni poticaj za fantastičan seks.

Položaj kašike

Vođenje ljubavi dok ste u konstantnom zagrljaju povećat će nivo hormona ljubavi, oksitocina, te poboljšati raspoloženje. Muškarac koji leži iza žene i mazi je rukama, grli i stišće, pojačat će intimnost.

Komentari

komentara