Ljubav i veze

zdrav ljubavni odnos – Da li je muška ljubomora gora od ženske?

Napisao admin

Iako će se gotovo svi složiti da zdrav ljubavni odnos podrazumijeva i malo ljubomore, pitamo se što kada ta ljubomora prestane biti mala te nas tjera da se osjećamo loše?


ljubomora (foto:cure.ba)

Muška i ženska ljubomora su jako različite. Iako će muški rod na ovo okrenuti očima, misleći kako su samo žene te koje su ljubomorne, to apsolutno nije istina. Žene ju mnogo lakše otkrivaju, dok ju muškarci potiskuju. No, jednom kad ispliva na površinu, muška ljubomora zna biti mnogo grublja. 

Primjerice, muškarci vole atraktivne žene, posebno vole pokazati da su jednu takvu i osvojili. No, s vremenom ih počinje smetati kada istu tu djevojku i dalje primijećuju drugi muškarci. I sve bi to bilo normalno i u redu, da nema čestih primjera da muškarac misli kako je problem u djevojci, koja se u njihovoj glavi uređuje isključivo zbog drugih muškaraca te flertuje s njima. Naravno da nažalost ima i takvih, no još uvijek ima djevojaka kojima je od muškog mišljenja, stalo samo do onog njihovog dečka.

“Zašto baš ta haljina, previše otkriva”, “Ove traperice su preuske”, “Crveni ruž izgleda jeftino”, najpoznatije su fraze koje tada slijede i to je početak bespotrebnih svađa i toga da se ti osjećaš loše. Neki muškarci znaju biti vrlo uvjerljivi, utoliko da nam uspiju nabiti osjećaj krivice za nešto za što zaista nismo krive, poput zašto nas je neko gledao vani ili zašto smo pristojno odbile nečije piće, s obzirom da smo u njihovim glavama na takvom trebale momentalno demonstrirati cijeli tečaj samoodbrane. Simpatični komentar o tome kako on primijećuje da te drugi gledaju, ali zna da si njegova, bilo bi nešto zbog čega žena može samo još više zavoljeti muškarca pored sebe. To je ono što ponekad volimo čuti i zbog čega se osjećamo još poželjnije. No, ljubomorni ispadi tjeraju na sve ono loše što se može dogoditi jednoj vezi. Ljubomora koja se ne zna kontrolisati razara tebe, a s vremenom će razoriti i tvoju vezu, jer ona neće samo tako prestati.

Uvijek je najlakše okriviti drugoga, dok nesigurnost leži negdje sasvim drugdje. A ako ti ne radiš ništa loše, a stvari se ne mijenjaju, vrijeme je za odlazak. Zavaravanje ostavi nekom drugom S takvima se teško izlazi na kraj i oni na kraju uvijek ostanu sami. Tako je to s ljubomorom.

Index.hr

Komentari

komentara