Ljubav i veze

Neke stvari u vezi radimo automatski – Male stvari koje prave veliku štetu u vezi

Napisao admin

Neke stvari u vezi radimo automatski ili se prepustimo zubu vremena, a za neke mislimo da su dobre. No neke studije kažu da određeni postupci mogu biti jako opasni za srećnu vezu.


par (foto:cure.ba)

U magazinu Journal of Abnormal Psychology sastavili su listu sitnica koje ugrožavaju vezu na osnovi nekoliko istraživanja. 

Komunikacija

Opasan problem koji se polako prikrada jer puno parova ispočetka nema vremena za komunikaciju, zaboravlja reći važne stvari, a na kraju komunikacija potpuno prestane. Potrudite se svakodnevno razgovarati s partnerom i izraziti svoje osjećaje. Komunikacija je važna za opstanak veze. 

Ljubomora

Ljubomora nije ljubav, već je poput bolesti. Učini li vam se da ne možete kontrolisati svoje osjećaje, možete potražiti pomoć. Za vezu nikako nije zdravo da partneru pregledavate džepove, virite u mobitel ili stalno ispitujete s kim je bio i što su pričali.

Privatnost

Poput ljubomore, i nametljivost je opasna. Svakom čovjeku treba njegovo vrijeme i prostor za sebe. Individualnost je bitna u svakom odnosu i zato ne dosađujte. Time sebi donosite nemir, a partnera nervirate.

Hvala

U dugim vezama često se stvari uzimaju zdravo za gotovo, a u tu kategoriju spada i najobičnija riječ ‘hvala’. Nemojte zaboraviti zahvaliti partneru kada učini nešto lijepo za vas i ne ljutite se ako odmah nije učinio što ste ga zamolili. 

Ultimatum

Davanje ultimatuma za bilo što u životu je poput diktatorskog režima. Takav odnos niko ne voli, a vi se zapitajte zašto to činite i pretvarate se u ‘malog’ tiranina. Možda je u pitanju nezadovoljstvo, nesigurnost ili strah, ali to morate riješiti na drugi način jer ćete ultimatumima razljutiti partnera i udaljiti ga od sebe.

tportal.hr

Komentari

komentara