Ljubav i veze

Gdje je nestala sva ta silna ljubav? – Zašto muškarci ostavljaju žene koje vole?

Napisao H. H.

Imate vezu iz snova s muškarcem koji vas obožava. Sve je savršeno. Odjednom, kao grom iz vedra neba, on vam kaže da je nesrećan i već je jednom nogom na vratima.


Ljubavni par (Foto: Cure.ba)

Gde je nestala sva ta silna ljubav? Istina je sledeća – previše muškaraca pogreši i pobegne od odnosa koji bi mogao biti idiličan sa sjajnom ženom koju je pronašao. I to čine iz razloga koji se mogu izbeći. Postoje tri razloga zbog kojih partneri ostavljaju dobre partnerke.

Previše emocija

Veza s muškarcem može prouzrokovati vrlo intenzivne emocije. Pitanje je – da li želite da se sve te emocije nakupljaju u vama dok ne eksplodiraju na poludestruktivan način?

Muškarci nemaju emotivne veštine i ne znaju da se snađu u takvim situacijama, pa počinju da se udaljavaju kada vaša osećanja postaju intenzivnija. Ako ste s takvim muškarcem, morate znati da on nema emotivno težište koje bi ga “umirilo” i zadržalo uz vas, čak i kada osećanja postaju jača i intenzivnija.

Zreo muškarac treba da pruža potporu i stabilnost u odnosu. Ipak, dogodi se da se ni zreo muškarac ne može da se nosi s činjenicom da je “emotivno preplavljen”. Ne može lako da se nosi s tolikim osećanjima i počinje da oseća teskobu. Naposletku će se povući i pobeći.

Ako naučite da komunicirate o osetljivim temama, a da izbegnete da svog partnera preplavite emocijama odnos će se popraviti.

Misli da pokušavate da ga promenite

Ako ne dobijate u vezi ono što želite, uobičajeno je da postanete frustrirani i prestanete da razgovarate na način koji je pun ljubavi i razumevanja. U tom trenutku u razgovore se uvuku zahtevi, molbe i ono “trebalo bi da”. Kada se žena ne oseća poštovanom u vezi, promena tona čini se kao dobar način da muškarcu skrene pažnju.

Muškarci sve pogrešno protumače i osećaju da ih optužujete i krivite. Ako muškarac oseti da osuđujete njegove mane i nedostatke, nikad se neće otvoriti i saslušati šta imate da mu kažete. Povući će se u sebe još više.

Ne postavljajte situaciju tako da zahtevate da on bude bolji, već ga navedite da sam to zaključi i poradi na tome.

Strahuje da će izgubiti slobodu

Jeste li razmišljali zašto se muškarac posvećuje jednoj ženi i kako se vaš partner oseća u poslednje vreme? Ako postoji više negativne nego pozitivne interakcije i ako to traje već neko vreme, znači da je on već jednom nogom na vratima.

S druge strane, ako je vaša veza zdrava, zabavna, intimna i pozitivna, partner se neće dvoumiti oko toga da vam posveti srce i život. Vi ćete biti ta posebna žena u koju se zaljubio i s kojom želi da bude.

Neka emocionalni odnos bude pozitivan tako da partner bude svestan onoga što dobija s vama i uz vas, umesto da misli da će “dobiti” vas, a izgubiti slobodu.

Šta uraditi?

Ako se usredsredite na ideju kako muškarci ostvaljaju žene koje im odgovaraju bez posebnog razloga, može vam se svaki odnos činiti beznadežnim i uzaludnim. Ne dopustite da taj strah u vama prevlada.

Naučite da komunicirate s partnerom na način da mu pokažete koliko je srećan, ispunjen i koliko vas voli. Hvalite se i cenite međusobno, umesto da kritikujete jedno drugo. Iznenadićete se koliko će vam ljubavi i zahvalnosti pružiti zauzvrat.

zenskikutak.rs

Komentari

komentara