Ljubav i veze

Otkrivamo – Šta pođe krivo kod ljubavi na prvi pogled?

Napisao admin

Ljubav na prvi pogled je koncept koji je korišten u nekoliko književnih djela. Neki od velikih pisaca literature poput Williama Shakespearea uveliko su se oslanjali na ovakav odnos. Mnogi filmovi su napravljeni baš na ovu temu.


Par (Foto: Cure.ba)

No, u stvarnom životu, da li je ljubav na prvi pogled zaista moguć, i zašto on uglavnom pođe u krivom smjeru? Stvari poput kompatibilnosti para, njihovo osnovno poznavanje i zrelost u odnosu često znaju biti ugroženi u takvoj ljubavi. Postoji još nekoliko stvari koje mogu poći krivo u ovakvoj vrsti ljubavi, pa pogledajmo…

1. „Ljubav“ ili „Sviđa mi se“. 

Često, kada počnemo neki odnos s nekim, mi pomiješamo „Ljubav“ sa „Sviđa mi se“. Kada prvi put vidite nekoga, možete samo razviti naklonost prema njemu/njoj. Ljubav je mnogo dublji osjećaj za koji treba vremena i razumijevanja.

2. Tinejdžerski sindrom. 

Ljubav na prvi pogled je u osnovi tinejdžerski sindrom. U našim mladim danima kada hormoni divljaju, samo pogled na nekoga može učiniti da se zaljubimo. Takva privlačnost često je kratkotrajan i ne rijetko se dešavaju starijim ozbiljnim ljudima. 

3. Problesmi sa kompatibilnošću. 

Ne možete vidjeti neku osobu jednom i misliti da vas dvoje dijelite veliku kompatibilnost. Parovi trebaju kompatibilnost da bi ostali zajedno. Ako vaše navike ili ideje ne odgovaraju jedno drugome, veličanstvena ideja o ljubavi će letjeti kroz prozor.

4. Prvi dojam, ne i zadnji.

Vaš prvi dojam o osobi nikada ne bi trebao biti i vaš posljednji dojam. Kako gledate na osobu ovisi o situaciji u kojoj se nalazite Ponekad vam se osoba neće svidjeti kada je upoznate prvi put, ali kasnije se možda zaljubite u tu istu osobu. Isto tako, sve što sija nije zlato.Vaš prvi pozitivni dojam o nekoj osobi, ne mora dugo trajati. 

5. Kako dođe – tako ode. 

Ljubav koja se događa prebrzo također brzo i nestaje. Uglavno je riječ o impuls emociji, koja se vrlo lako može izgubiti. 

cure.ba

Komentari

komentara