Ljubav i veze

Bez monotonije u krevetu – Spolni odnos u braku: Dublje i intimnije zadovoljstvo

Napisao admin

Prednost braka je upravo u tome što s partnerom možete da budete u potpunosti opušteni i ne zamarate se sitnicama, ali manje greške mogu da dovedu do monotonije u krevetu.


Ljubavni par (foto: cure.ba)

Ne glumite orgazam

Poslije vjenčanja, mnogo toga se mijenja, posebno kad je u pitanju seks. Žene su pod velikim pritiskom i ne žele da razočaraju svog partnera pa glume orgazam. To je jedna od najvećih grešaka koja dugoročno šteti vašem odnosu. Može vam se dogoditi da vam s vremenom seks postane breme, otkriva američka bračna terapeutkinja, Džuli Orlov.

Ne pretvarajte se, već pokušajte o tome da razgovarate. Recite partneru šta vas muči i gdje želite da vas dira. Ako vam je to previše neprijatno, jednostavno ga navodite govorom tijela, dodala je.

Vrijeme je za eksperimentisanje

Hrabrost u krevetu dolazi s povjerenjem. Što partneru više vjerujemo to smo otvoreniji za eksperimentisanje. Sama činjenica da ste pristali da budete s nekim cijelog života, podrazumeva da mu vjerujete i da se ne bojite da mu se u potpunosti prepustite. Najbitnije je da budete inovativani, da vam monotonija ne bi uništila seksualni život.

Seks na brzaka nije uvijek najbolje rešenje

Bračni parovi su pravi majstori kad je seks na brzinu u pitanju. Na to su ih “natjerale” brojne obaveze i djeca. Ali to može biti destruktivno, zato što ne donosi ispunjujuće zadovoljstvo. Takvu situaciju možete preokrenuti, jednostavno djecu pošaljite ranije na spavanje, zaključajte vrata spavaće sobe i krenite u akciju. Ima više prilika nego što parovi misle, samo se treba potruditi, dodaje Orlov.

Odmor čini čuda za vaš seksualni život

Ne dopustite da vas brojne obaveze udalje jedno od drugog. Umjesto toga priuštite sebi odmor za dvoje i podsjetite se zašto ste se uopšte zaljubili. Bilo kakva promjena učiniće čuda za vaš seksualni život, a što ste opušteniji to ćete i više uživati, savjetuju stručnjaci.

Seks pomirenja vodi u začarani krug

Svi parovi imaju problema, a najveća prednost svađe je seks pomirenja. To što ste uspjeli da prebrodite razmirice znači da ste još više učvrstili svoju vezu. Ali i s tim treba da budete oprezni, zato što možete ući u začarani krug i svađe koristiti kao svojevrstan afrodizijak koji vam može više štetiti nego koristiti, tvrdi dr Fleming.

24sata.hr

Komentari

komentara