Ljepota

Moment očaja – Ubila djevojku koja ju je pobijedila na izboru za miss!

Napisao admin

Dvadesetogodišnja Brazilka Adjen Matijas, koja je u finalu izgubila na lokalnom takmičenju ljepote u Karjakiki, na jugoistoku zemlje, ubila je pobjednicu Alini Oliveiru (21), a u zločinu su joj pomogli njen dečko i plesni partner.


Pištolj (Foto: Cure.ba)

Matijasova, njen dečko Dejvid Korea i partner za ples Žulirmeson Baston, optuženi su za prvostepeno ubistvo, nakon što je pobjednica Oliveira pronađena mrtva 21. septembra u bašti hotela, gdje je za nekoliko sati trebala da snimi spot sa poznatim lokalnim bendom, što je bila nagrada na takmičenju ljepote.

U nju je pucao Djevid Korea, a Matijasova i Baston su policiji kasnije priznali da su planirali ubistvo.

“Oni su smatrali da je Oliveira uzela nešto što je pripadalo njima – izjavio je šef policije Adroaldo Lopez. – Adjen se deprimirala (nakon takmičenja) i ubijedila svog dečka da ubije Alini kako bi dokazao da je voli. Ona je vjerovala da će, kada uklone Alini, nju pozvati sljedeću na snimanje spota. –

Nakon ubistva, Baston je svojoj plesnoj partnerki Matijasovoj poslao SMS, poručujući joj da “sada može da ima i šunku za doručak” – “šunka” je u Brazilu sleng za leš. Baston je u intervjuu za Televiziju Globo rekao da su on i Matijasova vjerovali da, ako ona osvoji svoje mjesto u spotu, to će za njih biti prekretnica u karijeri o kakvoj su sanjali.

“To je bio momenat očaja – rekao je Baston govoreći o ubistvu. – Željeli smo da budemo priznati kao plesači. Naši pokušaji da uspijemo nikada nisu urodili plodom. Tako se Adjen dogovorila sa dečkom. Rekla mu je će biti srećna ako on to uradi za nju, i on je uradio šta je uradio. –

Policija je navela da su Matijasova i Baston naručili smrt rivalke nakon što su pročitali na Oliveirinom Fejsbuk profilu da će uskoro snimati spot.

“Korea je rekao da je uvukao Matijasovu i Bastona u zločin, nakon što je čuo Adjen da govori kako je njihova veza gotova. Svi troje su naveli kontradiktorne stvari u iskazima. U novom iskazu, Korea je rekao da njegova djevojka nije znala za ubistvo,ali da je planirala zločin sa svojim plesnim partnerom – naveo je šef policije.

Trojka je, kako je saopšteno, isplanirala tri načina ubistva pobjednice takmičenja, uključujući otvaranje vatre na autobus kojim bi Oliveira išla na snimanje spota, ali Korea nije htio da nastradaju nedužni ljudi.

Korea je ubio Oliveiru sa dva pucnja u leđa, dok je motociklom prolazio kroz baštu hotela. Smatra se da je prethodno bio u njenoj kući i teretani, nakon čega ju je našao u hotelu, piše Blic.

cure.ba

Komentari

komentara