Ljepota

Savjeti – Make up zablude koje čine da izgledate starije

Napisao admin

Svaka žena zna da je vrijednost šminke neprocjenjiva. Šminka nam pomaže da sakrijemo nedostake i istaknemo prednosti, ali ako je ne znate koristiti na pravi način, može učiniti da izgledate starije nego što jeste. Sitne make up zablude koje žene uporno ponavljaju samo štete njihovom izgledu. Kako šminkom ne biste dodavali godine, otkrivamo vam zablude koje ne biste trebali ponavljati.


Žena (Foto: Cure.ba)

Korektor prije pudera – Većina žena, vjerujući kako će im to pomoći da što bolje sakriju nedostatke, korektor nanose prije pudera. No, vizažisti upozoravaju kako je to greška, te da korektor dolazi nakon pudera.

Puder na cijelom licu i ispod očiju – Većina žena puder nanosi na čitavo lice, uključujući vrat i područje oko očiju. No, puder ulazi u sitne linije oko očiju, naglašava ih i čini da izgledate starije. Da biste izgledali u skladu sa godinama, na područje ispod očiju nanesite samo kremu, korektor i highlighter.

Imam bronzer, rumenilo mi ne treba – Rumenilo i bronzer nisu isto. Bronzer služi za osjenčavanje lica, pa ga stoga ne trebate koristiti umjesto rumenila. Velikom četkom bronzer nanesite na obraze ispod jagodica, čelo i bradu, a potom nanesite rumenilo u nekoj svježoj nijansi.

Tuš dužinom cijelog kapka – Ako imate sitne oči, tuš nikada nemojte nanositi cijelom dužinom kapka. Kako biste sitne oči učinili vizuelno krupnijim, tuš nanesite do polovine kapka i zavijte ga prema gore.

Tamna sjena preko čitavog kapka – Tek rijetkim djevojkama dobro pristaje tamna sjena nanesena na čitav kapak. Da biste što bolje istakli oči najbolje je da tamnu sjenu ublažite bijelom ili bež sjenom koju ćete nanijeti u kut kapka, uz korjen nosa, te ispod obrva.

cure.ba

Komentari

komentara