Ljepota

Savjeti – Savršen puder

Napisao admin

Odaberite puder koji je namijenjen vašem tipu kože i obratite pažnju da njegova boja odgovara vašoj boji kože. Naime, puderi koji služe kao podloga su puderi koji određuju kako će vaša koža izgledati u kombinaciji s drugim puderima, korektorima, rumenilima.


Žena (Foto: Cure.ba)

Mnoge žene često griješe prilikom kupovine pudera za podlogu. Kupuju marke tečnog pudera koje se trenutno reklamiraju u medijima, ne razmišljajući da li taj puder odgovara njihovom tipu kože. Ono na šta se treba obratiti pažnja, prilikom  kupovine je da ogovara nijansi vašeg lica, a ne nijansi vaše ruke ili bilo kojeg dijela tijela. 

Dakle, kad testirate puder, morate ga nanijeti na lice. Najbolji dio lica za testiranje je vaša brada i linija vilice. Također, puder koji nanosite ne smije da ima primjetnu razliku između vašeg prirodnog tona lica i vrata. 

Kad ga nanesete, ako je ikako moguće izađite na dnevno svjetlo i pogledate se u ogledalo, jer vještačka rasvjeta može da promjeni ton i izgled vaše kože, pa tako i izgled pudera koji ste nanijeli.

cure.ba

Komentari

komentara