Ljepota

Korisni savjeti – Kako nanijeti puder i rumenilo bez pogreške

Napisao H. H.

Jednostavni i učinkoviti savjeti po pitanju šminkanja uvijek su dobro došli, a ako muku mučite s krivim nanošenjem pudera i rumenila, ovi mali trikovi sigurno će vam dobro doći

Strateški prikrijte nedostatke
Predebeo sloj pudera ili pak korektora na koži može izgledati neprirodno. Stoga, puno je bolje puder i korektor koristiti samo na mjestima na kojima je to doista nužno, piše goodhousekeeping.com.

Nježan dodir na koži
Prema riječima make-up stručnjaka, prstenjak je savršen alat za nanošenje šminke jer je upravo on najslabiji prst. Znatno snažnijim kažiprstom šminku biste mogli nanijeti prejako i u predebelom sloju, a osim toga, snažniji pritisak na kožu češće će izazvati nastajanje bora.

Neka vam koža blista
Svako lice ima prirodne sjene, a ako ih malo posvijetlite, izgledat ćete puno bolje. Kako biste pronašli te prirodne sjene na svom licu, jednostavno se nasmijte pred ogledalom i uočiti ćete ih na područjima kao što je dio iznad gornje usne ili pak oko kutova očiju. Kako biste ta tamnija područja posvijetlili, nanesite na ta područja svjetlucavo sjajno sjenilo.

Pružite si mini zatezanje (face-lifting)
Rumenilo nanosite počevši od gornjeg dijela jagodica (uključujući i sam rub kose tik do uha), a zatim četkom preko obraza horizontalnim pokretima (ne dijagonalno ni gore-dolje), sve dok ne dođete do sredine obraza. Takvim nanošenjem rumenila lice će vam izgledati mlađe, najtamnija područja će biti uz kosu, a jagodice će biti svjetlije.

Komentari

komentara