Ljepota

PROKLETSTVO LJEPOTE – Super zgodne žene pate od super bolnih menstruacija

Napisao admin

Talijanski naučnici otkrili su vezu između dobrog izgleda u žena i ultra bolnih menstruacija.


žena (foto:cure.ba)

Endometrioza je naziv za stanje koje karakterizira nalaz i rast tkiva endometrija (unutarnji sloj maternice) izvan endometrija i miometrija maternice, a glavni i najčešći simptom endometrioze je zdjelična bol, zbog koje često proklinjemo trenutak kad smo se rodile kao ženska bića. 

Talijani su bili znatiželjni pa okupili 300 žena od kojih je 100 patilo od vrlo bolne retrovaginalne endometrioze, 100 koje imaju “normalniji” oblik bolesti te 100 onih koje uopće nisu imale endometriozu. Doktori su ih potom vagali, mjerili veličinu grudi te omjer struka i bokova. Također su imali dva doktora koji nisu bili svjesni njihovog zdravstvenog stanja te su imali zadatak ocijeniti privlačnost ispitanica ocjenama od jedan do pet. 

Otkrili su da žene koje su patile od retrovaginalne endometrioze imaju okruglije i privlačnije stražnjice te veću razliku omjera između struka i bokova, prenosi index. 

Žene su također ispunile upitnik o svojoj seksualnoj prošlosti, a rezultati su pokazali da se žene, koje pate od ozbiljnih endometrioza, češće i ranije upuštaju u seksualne odnose, što rezultira većim stupnjem privlačnosti čak i tokom puberteta. 

Iako nije točno utvrđeno zašto su žene s takvim poremećajem privlačnije od drugih, smatra se kako u tome veliku ulogu igra hormon estrogen jer žene koje su atraktivnije redovito imaju veće razine navedenog hormona za kojeg se pretpostavlja i da uzrokuje endometriozu.

cure.ba

Komentari

komentara