Ljepota

Budite uvijek spremne – Kozmetika koju uvijek morate imati sa sobom

Napisao admin

Koliko god kvalitetan make-up imale, nešto se uvijek može spriječiti između vas i savršenog izgleda. Budite spremne na spašavanje situacije.


kozmetika (foto:cure.ba)

Bez obzira imate li razgovor za posao, važan sastanak s dečkom ili idete s prijateljicom na kafu, nešto bi moglo poći po zlu. Ne, ne mislimo na automobilsku nesreću ili kišu iz vedra neba, nego neki od problema s izgledom. Osnovno pravilo je: “Budite uvijek spremne!”

Stoga, pripremili smo nekoliko stvarčica koje uvijek morate imati sa sobom:

Sjajilo ili labelo – bez obzira kakav oblik vaše usne imale, lijepe i njegovane usne svakome su privlačne. Pušenje, hladan vjetar ili klima vjerovatno će tome stati na put, pa uvijek budite spremne nanijeti pokoji dodatan sloj.

Zubni konac ili čačkalica – maleni paketić neće zauzeti puno mjesta u vašoj torbici, a mogao bi vam spasiti dan. Nema ništa odvratnije nego komadići hrane između zubiju. Uzmite pet minuta, ispričajte se, otiđite na toalet i očistite zube.

Bočica vodice za ispiranje ustiju – nakon večere i prije no što izađete iz stana isperite usta vodicom za svjež dah.

Razmislite o torbici za kozmetiku koju ćete uvijek nositi sa sobom

Maleni parfemčić – mirisi utiču dobro na pamćenje, a i sjajni su ako želite nekoga impresionirati. Ipak, nemojte pretjerati. Jedan špric svakih nekoliko sati, sasvim je dovoljan.

Papirnati rupčići – nikad ne znate kad bi vas mogla uhvatiti alergija, a i jaka svijetlost mogla bi vam natjerati suze u oči. Rupčići su jedna od stvari mkoje uvijek morate nositi sa sobom jer ih možete iskoristiti na hiljadu načina.Takođe, uvijek imajte i pakovanje vlažnih rupčića sa sobom, jer se nerjetko možete naći u situaciji da nemate gdje oprati ruke.

Hidratantna krema – suve ruke nisu nikome privlačne. Često pranje ruku može uzrokovati njihovo isušivanje, pa ponesite kremu za svaki slučaj.

Korektor – prištići uvijek vrebaju, a i podočnjaci nisu najprivlačnija stvar na svijetu. Korektor je malen, ne zauzima puno prostora, a samo jednim nanosom osvježit ćete cijelo lice.

Zavisno o tome koliko vam je torba velika, sve ove potrepštine mogli biste zatvoriti u manju torbicu i nositi je svuda sa sobom. To će vam pomoći i ako često mijenjate torbe.

cure.ba

Komentari

komentara