Ljepota

Otkrivamo – Na kojoj kozmetici ne smijete štedjeti

Napisao admin

Da biste svoje tijelo njegovali kako spada zlatno je pravilo da se ne može uvijek kupovati najjeftinija kozmetika. Na neke stvari se isplati potrošiti malo više pa pročitajte naše savjete na čemu ne biste trebali štediti novac, a jako često su i razlike u cijenama jako male.


Kozmetika (Foto: Cure.ba)

Parfem

Dobar parfem uvijek je dobra investicija. Osim što ćete se čitav dan osjećati zavodljivo, nećete mirisati jeftino. A tako miriši svaki jeftiniji parfem kojeg ćete morati nanositi u većim količinama kako bi potrajao čitav dan. Kupite parfem koji miriši svježe, pa ćete ga moći nositi preko dana i za večernje izlaske.

Maska za kosu

Ukoliko želite imati lijepu, njegovanu kosu, a posebice ako je bojite, potrebna vam je dobra maska koju ćete nanijeti barem jednom sedmićno. Na sreću, cijene maski za kosu same po sebi nisu visoke.

Tekući puder

Stavljate ga direktno na kožu i nosite većinu dana, stoga bi vaš puder trebao biti kvalitetan. Pod kvalitetnim puderom smatram puder pogodan za vaš tip kože koji ne začepljuje pore, dopušta vašoj koži da diše te ne stvara alergijske reakcije i prištiće. Preporučljivo je da puder ima i zaštitni faktor koji će vašu kožu štititi od UVA i UVB zraka te preranog starenja.

Baza za sjenilo

S dobrom bazom za sjenilo i najjeftinije sjenilo koje ste kupili u kineskom dućanu trajat će čitav dan i biti intenzivno. Ukoliko nemate mogućnost naručivanja preko interneta ili si ne možete priuštiti neke od boljih baza (Urban Decay primer potion ili Too faced shadow insurance), pokušajte s, primjerice, ArtDecoovom bazom.

Maskara

Loša maskara pokvarit će i najsavršeniji make up. Pronađite maskaru koja odgovara vašim očima (posebice ukoliko su one osjetljivije) te koja radi vašim trepavicama ono što im je potrebno. Maskara ne mora nužno biti vodootporna, teže ćete je skidati s očiju. Dobra maskara ne bi se trebala trusiti ni grudati.

Krema za lice

Kada govorimo o većoj investiciji u kremu za lice, ne mislimo na kreme za lice sa česticama zlata, već na kreme za lice koje su namijenjene upravo vašem tipu kože te sadrže što više prirodnih sastojaka. Isprobajte, primjerice, Lush kreme za lice.

Krema sa UV faktorom

Sunčeve zrake mogu biti vrlo štetne za vašu kožu, pa čak i zimi. Stoga je bitno što češće se štititi kremama sa zaštitnim faktorom. Općenito vrijedi pravilo da je viši faktor skuplji, a pošto vama treba što viši faktor, investicija će biti malo viša. No, razmišljajte o tome kao o ulogu u zdravlje.

Sapun / gel za pranje lica

Sredstvo koje koristite za pranje lica također bi trebalo biti usklađeno s potrebama vaše kože. Ukoliko je ona problematična, koristite gelove s piling česticama, a ukoliko je osjetljiva i suha, koristite pH neutralne sapune.

Šampon

Loši šampon uzrokovat će pojavu peruti i pucanje vrhova. Stoga investirajte u šampon koji odgovara frekvenciji pranja kose (za češće pranje koristite blaže, prirodne šampone). Isto tako koristite šampon koji rješava vaše eventualne probleme s vlasištem, poput peruti, pretjeranog ispadanja kose i slično.

Ruž za usne

Ukoliko želite da vaš ruž potraje što duže, morat će biti što kvalitetniji. Investirajte u dobar trajni ruž neutralne nijanse koja odgovara vašem stilu šminkanja te koja će se slagati sa što više kombinacija sjenila, prenosi Savjetnica.

cure.ba

Komentari

komentara