Ljepota

Iznenađujuće funkcije – 5 upotreba dječjeg pudera kojih se nikada ne bi dosjetili

Napisao admin

Korisne funkcije i prenamjene nekih proizvoda koji se nalaze u našem kućanstvu znaju biti itekako iznenađujuće, običan dječji puder upravo je jedan od takvih. Poznata je njegova primarna funkcija upijanja vlage, no vrijeme je da doznate njegove moći i u nizu drugih situacija poput primjerice izbacivanja nepoželjnih gostiju iz kuće.


Dječiji puder (foto: cure.ba)

1. Neutralizator neugodnog mirisa iz cipela
Cjelodnevno nošenje istog para cipela često rezultira nepoželjnim mirisima kojih se lako možete riješiti pomoću dječjeg pudera. U svaku cipelu naspite puder i ostavite preko noći da djeluje, ujutro prije obuvanja istresite ostatke praha koji je uvjerite ćete se neutralizirao neugodan miris.

2. Borac protiv najezde mravi
S proljećem kreće najezda mravi u naš dom, obratite li pažnju uvidjet ćete kako se ovi neželjeni gosti kreću uz rubove zidova. Lako ih možete otjerati nasipanjem dječjeg pudera na ključna mjesta njihova okupljanja, jer mravi ne podnose miris i teksturu ovog praha. Ovo je odlično rješenje za dekice na pikniku, pospite ih puderom i mravi vam se neće približavati.

3. Saveznik u borbi protiv znojenja
Brojne od nas tijekom spavanja muči prekomjerno znojenje zbog kojeg se budimo u mokrim plahtama. Dječji puder izvrstan je i u ovom slučaju jer savršeno upija vlagu, dovoljno je da površinu plahte prije spavanja naspete puderom.

4. Brzo rješenje za ekspresnu njegu ljubimca
Ukoliko nemate vremena svom ljubimcu priuštiti kupku, a neugodan miris njegove dlake vam ‘grize’ nosnice poslužite se dječjim puderom. Na pamučnu krpu naspite puder u obilnom sloju i utrljajte ga u dlaku ljubimca, puder će osvježiti dlaku a potpuno je siguran za kožu.

5. Učinkoviti sakupljač vlage
Koristite li prilikom čišćenja kućanstva gumene rukavice vjerojatno ste se nebrojeno puta našli u situaciji da ste ih poželjeli baciti u smeće iz jednostavnog razloga što ih nakon jednog skidanja više niste mogli navući na ruku. Razlog ‘neposlušnosti’ obično je vlaga u rukavicama koju će najbolje upiti mala količina dječjeg pudera.

zadovoljna.hr

Komentari

komentara