Ljepota

Adekvatan pribor – 6 četkica za šminkanje koje svaka žena mora da ima

Napisao admin

Greške u šminkanju se često dešavaju, pa ženama ne polazi za rukom da postignu željeni izgled. Pored loše tehnike šminkanja, uzrok problema može da bude i neadekvatan pribor.


Šminka (foto: fenserka)

Da bi šminkanje bilo brzo i sa željenim rezultatima, predstavljamo vam šest neophodnih četkica koja treba da nabavite.

Osnovna četkica

Ako ne možete da postignete besprijekoran izgled i uvijek završite sa prugama i linijama na licu, problem je u četkici. Osnovna četkica služi za nanošenje podloge. Njena drška je duga, a glava okrugla i mala. Njenom upotrebom se pokriva svaki dio na licu. Nećete pogriješiti ako nabavite najlon ili sintetičke četkice koje su jeftinije od onih izrađenih od prirodne životinjske dlake, a postižu iste efekte.

Kabuki četkica

Ova vrsta četkice se koristi za nanošenje kremastih, tečnih, praškastih i čvrstih tekstura. Savršeno postavlja puder na jagodice, čelo, nos, kosti i obod lica. Deblja je od ostalih četkica i odlična je za prikrivanje pigmenata na čelu, bradi, obrazima i vratu. Koristi se u jakim pokretima kada se njome nanosi rumenilo ili bronzer. Lako i brzo postiže suptilan izgled.

Četkica za oči

Za nanošenje sjenke za oči vrlo je važno da četkica ima ravnu glavu i guste čekinje, jer to omogućava kontrolu nad količinom sjenki koja se koristi. Odabirom ovakvog pribora za šminkanje, možete lako da nanosite i miješate sjenke različitih tekstura. Umočite četkicu u sjenku, sklonite višak, i sveobuhvatnim pokretima nanesite je na kapke. Za bogatije nijanse natapkajte četkicu u sjenku.

Korektor četkica

Četkica ove vrste će vam pomoći da precizno pokrijete sve nesavršenosti na svojoj koži. Lako ispravlja mrlje oko nosa i tanke linije na donjim kapcima na kojima su tragovi starenja veoma vidljivi.

Ugaona četkica za alajner

Nanošenje alajnera na kapke može da bude problem. Za to nije dovoljno da se ima mirna ruka već i odgovarajuća četkica. Vlakna ugaone četkice za aljner su pažljivo urađena kako bi ona formirala savršen ugao. Ona je idealna za crtanje oštrih i preciznih linija. Stavite malu količinu alajnera na četkicu i pritisnite je uz trepavice što je bliže moguće. Napravite liniju. Pored šminkanja očiju, ova četkica je odlična i za fino popunjavanje obrva, jer kreira njihov mek i prirodan izgled, uspješnije od olovke za oči.

Četkica za rumenilo

Kako biste postigli sjajan izgled vaših obraza, pažljivo birajte veličinu četkice. Odaberite onu srednju i njome pravite kružne pokrete. Mekoća je takođe veoma bitna jer se mekanom četkom lako pokupe male količine rumenila i postiže potpuna kontrola nad bojom obraza.

blic

Komentari

komentara