Sjećate se NAJDEBLJEG DJEČKA na svijetu? Bukvalno ga NEĆETE PREPOZNATI danas

Napisao H. H.

Želja da postane profesionalni fudbaler, poput svog idola iz Liverpula, inspirisali su Ajru Permana (12), nekada najdebljeg dečaka na svijetu, da smrša čak 95 kilograma.

Dečak koji je nekada imao skoro 200 kilograma danas slavi što može da hoda i igra fudbal. Ajra je zapanjio doktore pre tri godine kada je svet obišao snimak kako se u vreme kada je bio morbidno gojazan rashlađuje u velikom rezervoaru za vodu u svom selu u Indoneziji. Od tada do danas svoju kilažu uspeo je da prepolovi i to zahvaljujući operaciji smanjenja želuca. Takođe, bio je na strogoj dijeti i imao je rigorozan sistem vežbanja.

– Sada sam srećan. Mogu da hodam, mogu da se igram. Postao sam agilniji nego ranije. Najviše volim da igram fudbal sa prijateljima. Sada mogu da hodam pet kilometara dnevno – kaže Ajra o svom neverovatnom gubitku kilograma.

Na takav podvig inspirisao ga je upravo jedan fudbaler, njegov omiljeni igrač Roberto Firmino.

– Moj omiljeni fudbalski klub je Liverpul i moj omiljeni igrač je Brazilac Roberto Firmino. Želim da igram kao on – kaže Ajra.

Nekada najdeblji dečak na svetu rođen je sa sasvim normalnom kilažom, oko tri kilograma. Od druge godine, počeo je brzo i mnogo da se goji. Roditelji su ga vodili kod nekoliko lekara u svom selu, ali doktori nisu pronašli ništa nenormalno,piše Bli

Toliko je jeo, da su njegovi roditelji morali da zajme novac da bi ga prehranili. Umeo je za jedan dan da pojede hrane koliko i dva odrasla čoveka. Sa devet godina, Ajra je imao toliko kilograma da nije mogao da ide u školu. Više nije mogao ni da pronađe garderobu svoje veličine. Njegov cilj sada je da smrša na 63 kilograma.

Komentari

komentara