Ljepota

Odgovaraju stručnjaci za njegu kože – Da li je brazilska depilacija prošlost?

Napisao admin

O brazilskoj depilaciji više se ne govori tako često kao ranije. Na pitanje da li je ona postala rutina ili se polako napušta, odgovaraju Džesika Koba i Rejmon Padilja, stručnjaci za njegu kože.


Žena (Foto: Cure.ba)

Jedan o razloga zašto se braizilska depilacija više ne pominje je to što je ona postala rutinska metoda, dio tretmana za ulepešavanje mnogih žena u Njujorku i ostalim dijelovima SAD. Ona više nije novost kao što je bila prije 10 godina, iako u pojedinim dijelovima svijeta i dalje nije uobičajena- rekao je Rejmon Padilja, direktor “Strip Ministry of Waxing”.

Džesika Koba iz “CIO of European Wax Center” tvrdi da se ovaj način depiliranja nije napustio već da je dobio nove oblike primjene dodajući da svako različito definiše brazilsku depilaciju. 

KOLIKO ČRSTO ŽENE RADE BRAZILSKU DEPILACIJU

Prema riječima Padilje u Americi žene primjenjuju brazilsko depiliranje na svakih šest nedjelja, a za vrijeme ljetnih mjeseci i učesatlije.

– To više nije samo pitanje ljepote već i higijene. Najveći broj mojih klijenata i dalji zahtijeva punu brazilsku depilaciju. Pojedini traže i razne oblike i veličine. Na primjer, popularna je depilacija u obliku trougla koja doprinosi da žene izgledaju mršavije. Trougao takođe izgleda dobro- dodao je Rejmon. 

ZNAČAJ NjEGE DEPILIRANE ZONE

Osim novih oblika depilacije, došlo je i do značajnih promjena u kvalitetu obavljanja ove vrste depiliranja. “Strip Ministry of Waxing” koristi aparate za mikrodermoabraziju kojima se koža hidrira, sprečavaju se akne i pojava uraslih dlačica.

– Koža u regiji koja se depilira je veoma osjetljiva. Mi stalno poboljšavamo naše tehnike kako bi riješili specifične probleme brazilske depilacije, poput fleka, uraslih dlaka i iritacija- izjavio je Padilja. 

Nakon svih ovih preporuka, slobodno možete da uradite brazilsku depilaciju, ona definitivno ne izlazi iz mode. 

Blic.rs

Komentari

komentara