Ljepota

Najefektniji način – Top šest trendi boja za usne (FOTO)

Napisao admin

Najefektniji način da skrenete pažnju na svoje lice jesu usne u efektnoj boji. Posljednjih godina sjajevi su pomalo oteli slavu ruževima i olovkama za usne, ali svaka prava dama zna da je najjednostavniji trik da svoj makeup učini upadljivim odabir dobrog karmina. Ruž u pravoj boji, usklađenoj sa odjećom i nakitom koji nosite, osvježiće ne samo vaše lice, već čitav stajling.


usne (foto:cure.ba)

 Evo kojih se to šest nijansi, po smjernicama šminkera, probilo u sam vrh za jesen i zimu:

1. Ruž u boji kože

Neutralan i klasičan. Šta god da obučete, od najsvjetlije bijele do crvenih i crnih tonova, ruž u različitim nijansama kože savršeno će se uklopiti. Makeup-u daje dozu izvjesne mističnosti i prefinjenosti!

2. Ruž u burgundi boji (tj. boja trule višnje)

Burgundi boja je apsolutni hit ove sezone! Na noktima, odjeći, asesoarima, ali i u makeup-u. Posegnite za ružom u burgundi boji, koji daje pomalo dramatičan, ali istovremeno  luksuzan šmek. Ostatak šminke nek bude veoma jednostavan, a najbolje ide uz crnu i boju uglja na odjeći.

3. Vatreno crveni ruž

U kombinaciji sa sivom, bijelom i crnom odjećom ostavlja bez daha! Vatreno crveni karmin za istinske i smjele dame koje u prvi plan hoće da istaknu svoju seksepilnost i eleganciju!

4. Narandžasto-crveni ruž

Živa vatra na vašim usnama! Veoma efektno i hrabro! Garantuje primjećenost, a treba povesti računa o ostatku šminke, jer će vaše lice svo vrijeme biti u centru pažnje. Najbolje izgleda u kombinaciji sa odjećom u prigušenim tonovima sive i braon.

5. Ruž u boji terakote

Pomalo zaboravljen proteklih godina, ali ove godine vraća se na velika vrata! Licu daje toplinu i “ušuškanost”, idealan za jesenje dane. Zeleni, crni ili braonkasti tonovi u kombinaciji sa karminom boje terakote ostavljaju “bogat” utisak.

6. Usne u boji maline

Totalni hit ove sezone! Pomalo “djetinjasto”, a opet veoma seksi i ženstveno… karmin u boji maline je savršen izbor, jer veoma lijepo ide i uz neutralni, ali i nešto napadniji makeup, a pritom se slaže uz bukvalno sve boje u garderobi.

cure.ba

Komentari

komentara