Ljepota

Savjeti – Zimska njega kose

Napisao admin

Zimi je kosa sklona dodatnom isušivanju usljed niskih temperatura, vjetra i suhog vazduha koji nastaje kao posljedica grijanja. Usljed toga zimi je neophodno preduzeti par dodatnih koraka koji se tiču njege. Evo nekoliko ideja kako da se iskoristi ovaj period kako biste očuvali ili poboljšali ljepotu svoje kose:


Kosa (Foto: Cure.ba)

1. NEMOJTE PRATI KOSU DAN ILI DVA DUŽE. Ovih dana, zbog vremenskih prilika i niskih temperatura više vremena provodimo kući, a manje napolju i zato se opustite, dajte sebi oduška a i kosa će vam biti zahvalna na tome jer je nećete isušivati pranjem šamponom.

2. URADITE DUBINSKI TRETMAN ZA OPORAVAK. Nabavite si neku lijepu masku za kosu jer će je vjetar vjerovatno dodatno isušiti, baš kao i grijanje i zato joj je u ovom periodu godine potrebna posebna njega. Naravno, tu je i staro dobro kokosovo ulje koje će vašoj kosi dati neophodne vitamine.

3. KORISTITE REGENERATOR KOJI SE NE ISPIRA. Čak i oni jeftiniji iz supermarketa dobro odrađuju posao. Regeneratori koji se ne ispiraju su naročito važni kada je u pitanju suha i oštećena kosa.

4. RIJEĐE SE FENIRAJTE. Kape ionako poprilično uništavaju frizuru, pa nema potrebe da gubite vrijeme, izaberite neku opušteniju frizuru koja ne zahtijeva puno angažovanja i tako čuvajte svoju kosu.

 

cure.ba

Komentari

komentara