Ljepota

Otkrivamo tajnu – 3 najčešće zablude u koje žene vjeruju

Napisao admin

Imate lošu frizuru? Otkrivamo tajnu: nikog nije briga za to. Iako svi mislimo da smo racionalna bića koja vide svijet onakvim kakav jeste, istina je da ste zavedeni kao i ostali. Možda mislite da znate kako sve funkcioniše, ali David McRaney u svojoj novoj knjizi "Niste toliko pametni" tvrdi da vrlo često mislimo potpuno suprotno.


kosa (foto:cure.ba)

Ovo su tri najčešće zablude.

SVI PILjE U VAS

Kada se osjećamo nesigurno mislimo da svi gledaju u našem pravcu. Studije pokazuju da većina posmatrača brine svoje brige i da će uglavnom imati malo interesa za vas. U jednoj studiji psiholozi su zatražili od studenta da uđe na važno predavanje na kojem su svi već zauzeli mjesta obučen u sramotno otkačenu majicu. Student je bio uvjeren da ga svi ismijavaju. Istina je glasila: ni četvrtina prisutnih nije primijetila njegovu majicu.

UPOZNAĆETE PRINCA NA BIJELOM KONjU U KAFIĆU

Osobe koje su se upoznale uz toplu kafu zapamtile su, prema jednom istraživanju, onu drugu osobu kao velikodušnu i brižnu, ali da su se kada je bila poslužena ledena kafa međusobno opisale kao teške i suzdržane osobe. Naime, kada se osjećamo toplo, neki dublji dio mozga registruje riječ “vruće”. Ovaj fizički osjećaj može da rezultuje interpretacijom u mozgu o emocionalnim značaju događaja, a situacija s toplim napitkom bi se u emocionalnom smislu mogla doživjeti kao vruća.

ZGRIJEŠILI STE U DIJETI I TO JE KATASTROFA

Svako ko je ikada bio na dijeti poznaje razočaranje kada oslabi snaga volje i kada zgriješi sa zabranom. Pomirite se, jer te procese ne možete kontrolisati. Stručnjaci vjeruju da je trenutak u kom pokleknete pred starom navikom samo posljednji napor mozga da vas povuče u stari obrazac ponašanja. Naučnici vjeruju da je to zapravo dobar znak i da govori da je loša navika pri kraju.

cure.ba

Komentari

komentara